gmkiev

Elérhető
Hozzászólások: 9.493
« Válasz #15 Dátum: 2010. 04. 07. 18:18:18 Sze » |
Szép mese!  Komolyra. Én a TESCO.-ban mindig jó vevőszolgálati kiszolgálást tapasztaltam. Ne rinyálj előre, usgyi és nyerj!
HELIA

Hozzászólások: 3.770
Az érdeklődő
« Válasz #16 Dátum: 2010. 04. 07. 19:57:34 Sze » |
Ezzel kapcsolatos információ a honlapjukról itt található(11.kérdés) Na!!  Egy akadály kipipálva!!
titok31
titok
Hozzászólások: 7.581
« Válasz #17 Dátum: 2010. 04. 08. 17:55:47 Cs » |
norbi mit intéztél ? .
« Válasz #18 Dátum: 2010. 04. 12. 08:18:23 H » |
norbi mit intéztél ? .
Egyenlőre semmit, mert félreértettem egy előző hozzászólást. Most olvastam át, és ott láttam, hogy nem arra szólt a kijelentés, hogy jogilag nem kötelesek foglalkozni a reklamációmmal a vásárlás helyszínén, hanem arra, hogy jogilag nem kötelesek foglalkozni vele bármely Tacskó áruházban... Holnap lesz arra utam, mert ahol vásároltam, nem ott lakunk... Már külföldön tartózkodunk, így csak kb. 2-3hetente járok arra, ahol vásároltam. Mi az, amire mindenképp figyeljek, mire hivatkozhatok, stb.? Segítsetek pls., mert ha csak 2-3hetente tudok oda menni, akkor eléggé elhúzódik az egész dolog...
kovacs1
Moderátor

Hozzászólások: 2.577
« Válasz #19 Dátum: 2010. 04. 12. 09:18:32 H » |
Jogilag nem, de a jogoktól a vásárló előnyére eltérhetnek, ezért-ahogy azt ide is leírtam, hivatkozással- bármelyik Tesco áruház foglalkozik a panaszoddal. Szerintem ezt egyértelműen közöltük.
Naplózva
A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
« Válasz #20 Dátum: 2010. 04. 12. 09:57:23 H » |
Jó-jó, ezt is megértettem. Csak szeretném, ha segítenétek abban is, hogy ha azt mondják, hogy én törtem el, mondjuk mikor szedtem le a fejet, akkor mire tudok hivatkozni, hogy vizsgálják meg, vagy mit tudom én... Mert ha azt mondom, hogy nem én törtem el, hanem normál használat közben engedett el a kis fül magától, azt úgysem hiszik el... Jártam már úgy, hogy teafőző használhatatlan volt, mert műanyag ízű volt benne a tea. Azt mondták, hogy használható, lefőzi a teát, nem tudnak vele mit csinálni... Amúgy teljesen mindegy melyik Tecso, hiába foglalkozik vele"m" akármelyik, ez lesz a legközelebb, mert erre járok 2-3 hetente. Itt külföldön, ahol tartózkodom 2-3évig, itt pedig nincs Tecso. Ahol vásároltam, az a legközelebbi, de "ő" is ~300km-re van tőlem. Ezért kérem, hogy segítsetek, mire hivatkozhatok, stb.
« Válasz #21 Dátum: 2010. 04. 12. 10:36:38 H » |
minden ami a te ügyedben hivatkozási (előírás) alap az megtalálható a jogok és lehetőségek topicban. esetedben érvényes a Ptk irányadó rendelkezései, és a 49/2003 gkm rendelet.
Naplózva
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
kovimoni35
Hozzászólások: 25
« Válasz #22 Dátum: 2010. 04. 12. 10:48:47 H » |
Szép napot! Internetes áruházban vásároltam 2 db pocket bike endurót újonan baradját 40000 ft-ért. Az egyik nagyon megy a másikról összeszereléskor kiderült lukas a tankja,elszakadt a lánca és nem jó a gyújtás kapcsolója. A hibát azonnal jeleztem telefonon az eladónak aki igérte az alkatrész cserét természetesen az én költségemre. Számlát a termékről nem kaptam,de meg van a megrendelő e-mail,az utánvétes postai kísérő a motorkhoz valamint a telefonszámlám hogy hányszor hívtam emiatt./Mindig csak bocsánatot kér és ígér/Mit tehetek? Segírségeteket előre is köszönöm:kovimoni35
« Válasz #23 Dátum: 2010. 04. 12. 11:08:36 H » |
ajánlott tértivevényes levélben jelezni hgy elállsz a szerződéstől. erre jogilag is lehetőséged 8 munkanapon beül, mindenféle indok nélkül. ezután vissza kell juttatnod a terméket, majd nekik 30 napjuk van arra, hogy visszautalják a pénzt. számlaadás kötelező, ha nem teszi apeh bejelentést tehestz... esetleg ezt jelezd is neki.
kovimoni35

« Válasz #25 Dátum: 2010. 04. 12. 11:38:10 H » |
Nagyon köszönöm.Megpróbálom.
légy határozott, különben leráznak
« Válasz #26 Dátum: 2010. 04. 12. 19:40:40 H » |
Az is vonatkozik rá, hogy 6 hónapig az eladónak kell bizonyítani a hibát, aztán pedig nekem? Kérhetem azt, hogy ha el akarnak hajtani, hogy én törtem el, hogy vizsgáltassák meg egy független szervízzel?
« Válasz #27 Dátum: 2010. 04. 12. 19:42:48 H » |
ezek szerint túl vagy már a 8 munkanapon? amúgy igen. köteles bizonyítani azt amit állít...
« Válasz #28 Dátum: 2010. 04. 12. 19:56:55 H » |
Ez nem nekem szólt, ugye? A 6 hónapra gondoltam...
« Válasz #29 Dátum: 2010. 04. 12. 20:01:03 H » |
igen neked szólt... és tudom, hogy a 6 hónapra kérdeztél, de én meg a 8 munkanapra... s nem válaszoltál... mert ha bent vagy akkor mi a bánatért harcolsz velük, mikor elev elállhatsz a szerződéstől... de utána jön a 6 hónap bizonyítás, az összes teherrel a kereskedőre nézve...