Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 06. 19. 12:00:22 Sze // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: Pesti Központi Kerületi Bíróság a 4.B. 24.888/2012/4. ügyet (rágalmazás vétsége miatti büntetőeljárást (volt itteni Admin, jelenlegi Global Moderator, és egy "civil" ellen kezdeményezett) a megnevezett személyekkel kapocslatban megszüntette, a végzés 2013.04.25.-vel JOGERŐS.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: 1 2 3 4 5 [6] 7   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Garancia - Segítség kérés  (Megtekintve 6821 alkalommal)
cvn.69

Nem elérhető Nem elérhető

« Válasz #75 Dátum: 2011. 11. 14. 10:25:49 H »

Őszintén megmondom, eddig még nem olvastam a hátulját a blokkoknak. Fénytől, nedvességtől, fokozott hőtől és vegyi anyagoktól kell óvni. A garanciás dolgok számláit a termék dobozában tartom a garijegyhez kapcsozva, vagy egy közös dobozba, amihez nincs meg az eredeti csomagolás. A tárcám meg nem a zsebemben van, hanem az övtáskámba, úgyhogy sok hő nem éri. De a testmeleg még nem fokozott hőhatás. Most néztem egy 2011. valószínű 09. havi Sparos blokkot, ami gyakorlatilag olvashatatlan és a tárcámban volt.
Naplózva
HELIA
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Az érdeklődő

« Válasz #76 Dátum: 2012. 03. 22. 13:31:55 Cs »

Egyre többször tapasztalom, hogy a kereskedők mindenhova"GARANCIA"-t írnak.

Múltkor vettünk matracokat, amit 3 év garanciával hirdettek. Megkérdeztem az eladót, hogy ez jótállást vagy szavatosságot takar. Azt sem tudta, mi a kettő között a különbség  Dühös
Nem tudom, hogy a GARANCIA felirat feltüntetését miért nem tiltják meg, hiszen nincs mögöttes tartalom.
Naplózva
robag400

« Válasz #77 Dátum: 2012. 03. 27. 19:40:02 K »

Felmerült bennem egy kérdés, ha veszek egy terméket ami hibás azt ugye visszavihetem javíttatni, de ugyanakkor eldönthetem hogy javíttatni vagy cseréltetni akarom? Ebből adódóan ha a cserét választom és nem tudnak neki eleget tenni automatikus kérhetem a vételár megtérítését? Illetve lehetséges hogy cserét és javítást sem kérek csak a vételárát?
Naplózva

„Csak egy vagyok, de vagyok; nem tehetek meg bármit, de valamit tehetek; s minthogy nem tehetek meg bármit, nem fogok elzárkózni attól, amit megtehetek.”
Edward E. Hale
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Fórum beleugató

« Válasz #78 Dátum: 2012. 03. 27. 19:59:50 K »

Nem. Elsősorban javítást vagy cserét kérhetsz. Ha egyiket sem tudják teljesíteni, akkor kérheted vissza a vételárat, azonban ha valamelyiket tudják, akkor azt köteles vagy elfogadni. És hiába kéred te az egyiket, ő módosíthatja a másikra, amennyiben a te választásod aránytalan többletköltségeket okozna.
Naplózva

robag400

« Válasz #79 Dátum: 2012. 03. 27. 20:10:42 K »

Értem, és arra van valami határidő hogy a vásárlástól számított x napon belül visszakérhetem a vételárat indoklás nélkül bármilyen termék esetében?
Naplózva

„Csak egy vagyok, de vagyok; nem tehetek meg bármit, de valamit tehetek; s minthogy nem tehetek meg bármit, nem fogok elzárkózni attól, amit megtehetek.”
Edward E. Hale
robag400

« Válasz #80 Dátum: 2012. 03. 27. 20:13:02 K »

Illetve ha a javítás során azt mondja hogy hívjam fel a szervizt én azt megtagadhatom?
Naplózva

Edward E. Hale
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Fórum beleugató

« Válasz #81 Dátum: 2012. 03. 27. 20:14:41 K »

Értem, és arra van valami határidő hogy a vásárlástól számított x napon belül visszakérhetem a vételárat indoklás nélkül bármilyen termék esetében?

Csak és kizárólag távollévők között kötött szerződés esetén (internetes vásárlás) van 8 munkanapod rá.
Naplózva

rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Fórum beleugató

« Válasz #82 Dátum: 2012. 03. 27. 20:15:04 K »

Illetve ha a javítás során azt mondja hogy hívjam fel a szervizt én azt megtagadhatom?

Igen. Az ő kötelessége rendezni a dolgokat.
Naplózva

hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #83 Dátum: 2012. 03. 27. 20:17:13 K »

persze. max nem lesz infód a motyóról... persze neki meg törekedni kell arra, hoyg a javítás mihamarább megessen, de az nem kötelessége, jhoyg amikor te érdeklődsz akkor ő rögtön utánanézzen...
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
Katus
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

« Válasz #84 Dátum: 2012. 03. 27. 20:19:48 K »

hát mi a fene a kötelessége?
Naplózva
robag400

« Válasz #85 Dátum: 2012. 03. 27. 20:21:32 K »

Értem, és ha két nap után kiderül hogy hibás a termék és visszaviszem akkor is mondhatják hogy csak javíttatni akarják és nem cserélni?
Naplózva

Edward E. Hale
robag400

« Válasz #86 Dátum: 2012. 03. 27. 20:22:58 K »

persze. max nem lesz infód a motyóról... persze neki meg törekedni kell arra, hoyg a javítás mihamarább megessen, de az nem kötelessége, jhoyg amikor te érdeklődsz akkor ő rögtön utánanézzen...

De gondolom az kötelessége hogy átvegye?
Naplózva

Edward E. Hale
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #87 Dátum: 2012. 03. 27. 20:24:58 K »

hát mi a fene a kötelessége?

törekedni a 15 napon belüli megjavíttatása.. de az nem, hoyg ha naponta érdeklődnek, akkor őis telefonálgasson... énsem tettem.. Kacsint
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
hellboy
Global Moderator
Aktív Fórumozó

A fórum ördöge

« Válasz #88 Dátum: 2012. 03. 27. 20:27:43 K »

Értem, és ha két nap után kiderül hogy hibás a termék és visszaviszem akkor is mondhatják hogy csak javíttatni akarják és nem cserélni?

ha a termékre nincs kötelező jótállás, tehát nincs jelen a 151/2003-as gkm rendelet mellékeltben, akkor igen, megteheti. de szavatosság esetén is első hat hónapban rajta a bizonyítás terhe, tehát minimum bevizsgáltathatja annak ellenére, hoyg vélelmezni kell, hoyg a hiba benne volt a vásárláskor. magyarul ez azt jelenti, hoyg fél évig cserélni kellene elméletileg, de bevizsgáltathatja, s annak fényében javíttathatja, cserélheti, vagy ha egyik sem akkor kp vissza.
Naplózva

rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Fórum beleugató

« Válasz #89 Dátum: 2012. 03. 27. 20:31:32 K »

Milyen termékről van szó?
Naplózva

Oldalak: 1 2 3 4 5 [6] 7   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: