cvn.69
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #75 Dátum: 2011. 11. 14. 10:25:49 H » |
|
Őszintén megmondom, eddig még nem olvastam a hátulját a blokkoknak. Fénytől, nedvességtől, fokozott hőtől és vegyi anyagoktól kell óvni. A garanciás dolgok számláit a termék dobozában tartom a garijegyhez kapcsozva, vagy egy közös dobozba, amihez nincs meg az eredeti csomagolás. A tárcám meg nem a zsebemben van, hanem az övtáskámba, úgyhogy sok hő nem éri. De a testmeleg még nem fokozott hőhatás. Most néztem egy 2011. valószínű 09. havi Sparos blokkot, ami gyakorlatilag olvashatatlan és a tárcámban volt.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
HELIA
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
Az érdeklődő
|
 |
« Válasz #76 Dátum: 2012. 03. 22. 13:31:55 Cs » |
|
Egyre többször tapasztalom, hogy a kereskedők mindenhova"GARANCIA"-t írnak. Múltkor vettünk matracokat, amit 3 év garanciával hirdettek. Megkérdeztem az eladót, hogy ez jótállást vagy szavatosságot takar. Azt sem tudta, mi a kettő között a különbség  Nem tudom, hogy a GARANCIA felirat feltüntetését miért nem tiltják meg, hiszen nincs mögöttes tartalom.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
robag400
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #77 Dátum: 2012. 03. 27. 19:40:02 K » |
|
Felmerült bennem egy kérdés, ha veszek egy terméket ami hibás azt ugye visszavihetem javíttatni, de ugyanakkor eldönthetem hogy javíttatni vagy cseréltetni akarom? Ebből adódóan ha a cserét választom és nem tudnak neki eleget tenni automatikus kérhetem a vételár megtérítését? Illetve lehetséges hogy cserét és javítást sem kérek csak a vételárát?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
„Csak egy vagyok, de vagyok; nem tehetek meg bármit, de valamit tehetek; s minthogy nem tehetek meg bármit, nem fogok elzárkózni attól, amit megtehetek.” Edward E. Hale
|
|
|
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
Fórum beleugató
|
 |
« Válasz #78 Dátum: 2012. 03. 27. 19:59:50 K » |
|
Nem. Elsősorban javítást vagy cserét kérhetsz. Ha egyiket sem tudják teljesíteni, akkor kérheted vissza a vételárat, azonban ha valamelyiket tudják, akkor azt köteles vagy elfogadni. És hiába kéred te az egyiket, ő módosíthatja a másikra, amennyiben a te választásod aránytalan többletköltségeket okozna.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
robag400
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #79 Dátum: 2012. 03. 27. 20:10:42 K » |
|
Értem, és arra van valami határidő hogy a vásárlástól számított x napon belül visszakérhetem a vételárat indoklás nélkül bármilyen termék esetében?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
„Csak egy vagyok, de vagyok; nem tehetek meg bármit, de valamit tehetek; s minthogy nem tehetek meg bármit, nem fogok elzárkózni attól, amit megtehetek.” Edward E. Hale
|
|
|
robag400
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #80 Dátum: 2012. 03. 27. 20:13:02 K » |
|
Illetve ha a javítás során azt mondja hogy hívjam fel a szervizt én azt megtagadhatom?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
Fórum beleugató
|
 |
« Válasz #81 Dátum: 2012. 03. 27. 20:14:41 K » |
|
Értem, és arra van valami határidő hogy a vásárlástól számított x napon belül visszakérhetem a vételárat indoklás nélkül bármilyen termék esetében?
Csak és kizárólag távollévők között kötött szerződés esetén (internetes vásárlás) van 8 munkanapod rá.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
Fórum beleugató
|
 |
« Válasz #82 Dátum: 2012. 03. 27. 20:15:04 K » |
|
Illetve ha a javítás során azt mondja hogy hívjam fel a szervizt én azt megtagadhatom?
Igen. Az ő kötelessége rendezni a dolgokat.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #83 Dátum: 2012. 03. 27. 20:17:13 K » |
|
persze. max nem lesz infód a motyóról... persze neki meg törekedni kell arra, hoyg a javítás mihamarább megessen, de az nem kötelessége, jhoyg amikor te érdeklődsz akkor ő rögtön utánanézzen...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
Katus
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #84 Dátum: 2012. 03. 27. 20:19:48 K » |
|
hát mi a fene a kötelessége?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
robag400
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #85 Dátum: 2012. 03. 27. 20:21:32 K » |
|
Értem, és ha két nap után kiderül hogy hibás a termék és visszaviszem akkor is mondhatják hogy csak javíttatni akarják és nem cserélni?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
robag400
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #86 Dátum: 2012. 03. 27. 20:22:58 K » |
|
persze. max nem lesz infód a motyóról... persze neki meg törekedni kell arra, hoyg a javítás mihamarább megessen, de az nem kötelessége, jhoyg amikor te érdeklődsz akkor ő rögtön utánanézzen... De gondolom az kötelessége hogy átvegye?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #87 Dátum: 2012. 03. 27. 20:24:58 K » |
|
hát mi a fene a kötelessége?
törekedni a 15 napon belüli megjavíttatása.. de az nem, hoyg ha naponta érdeklődnek, akkor őis telefonálgasson... énsem tettem.. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #88 Dátum: 2012. 03. 27. 20:27:43 K » |
|
Értem, és ha két nap után kiderül hogy hibás a termék és visszaviszem akkor is mondhatják hogy csak javíttatni akarják és nem cserélni?
ha a termékre nincs kötelező jótállás, tehát nincs jelen a 151/2003-as gkm rendelet mellékeltben, akkor igen, megteheti. de szavatosság esetén is első hat hónapban rajta a bizonyítás terhe, tehát minimum bevizsgáltathatja annak ellenére, hoyg vélelmezni kell, hoyg a hiba benne volt a vásárláskor. magyarul ez azt jelenti, hoyg fél évig cserélni kellene elméletileg, de bevizsgáltathatja, s annak fényében javíttathatja, cserélheti, vagy ha egyik sem akkor kp vissza.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
Fórum beleugató
|
 |
« Válasz #89 Dátum: 2012. 03. 27. 20:31:32 K » |
|
Milyen termékről van szó?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|