Senki Alfonz
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: 2007. 09. 06. 10:49:55 Cs » |
|
Másfél évvel ezelőtt vásároltam egy kombi - tehát fűtő és meleg vizet is készítő - Chaffoteaux & Maury MX2 CF típusú gázkazánt. A tavalyi fűtési szezon végén tapasztaltam, hogy a kazán melegvíz készités közben is ezerrel fűt. Kihivtam a garanciális szervízt, akik három hónap elteltével egy alkatrészt kicseréltek. Az idei fűtési szezon befejezését követően ismét észleltem a korábbi hibát. Ujra garanciális szervíz, ugyanazon alkatrész ismételt cseréje. Két nap mulva ujra telefon a hiba változatlanul fenn áll. Néhány nap multán két szerelő egy egész délután dolgozott a kazánon. Ennek ellenére nem tudták megjavitani. Ennek már kb. másfél hónapja. Azóta semmi. A kazán rossz, nem tudom használni. Mit tehetek, mit kérhetek ? ILYEN KAZÁNT NE VEGYETEK.
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2007. 09. 06. 10:52:38 Cs írta Senki Alfonz »
|
Naplózva
|
|
|
|
|
SMáté
Vendég
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2007. 09. 06. 21:36:53 Cs » |
|
Mivel három év szavatosság van rá, a szervizelés mellett cseréltetheted is. Ezt érdemes úgy megoldani, hogy a következő szervizeltetésnél a helyszínen lévő szerelőkkelirass egy, a hiba okát firtató rövid szösszenetet. VAgyis azt, hogy a hiba garanciális, vagy Te okoztad.
Ezzel berepülsz a vétel helyére, s reklamációs íven cserét kérsz szavatossági jogodra hivatkozva.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Elérhető
Fórum beleugató
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2007. 09. 13. 06:28:45 Cs » |
|
Jól veszem ki a nevéből, francia gyártmány (Tajvanról  )?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zeki
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2012. 01. 07. 22:59:36 Szo » |
|
Üdv!
Felhozom a topikot.
Mi van akkor, ha egy kazán szériahibás? Nekem Termomax Inka 24 kondenzációs kazánom van, és az utóbbi időben 2 naponta elment belőle a nyomás. Utánanéztem a neten, és a gepeszforum.hu oldalon kiderült, jópár sorstárs van, még tavaly télről. A kazántest elkezd szivacsosodni, és átengedi a vízet, azért esik a nyomás. Namost egy ilyen csere egy szerelő szerint 100eFt-ba is belekerül, a 4 éves , 250 ezer Ft-os gépnél. Már ha van hozzá.
Bizonyíthatóan szériahibánál lehet bármire is kötelezni a hazai gyártó/forgalmazót? Vagy nyúljak a zsebembe, ha nem akarok majd megfagyni? Mert akkor inkább valami megbízhatóbb márkát veszek.
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2012. 01. 07. 23:01:17 Szo írta Zeki »
|
Naplózva
|
|
|
|
gmkiev
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2012. 01. 08. 06:34:28 V » |
|
Üdv!
Felhozom a topikot.
Mi van akkor, ha egy kazán szériahibás? Nekem Termomax Inka 24 kondenzációs kazánom van, és az utóbbi időben 2 naponta elment belőle a nyomás. Utánanéztem a neten, és a gepeszforum.hu oldalon kiderült, jópár sorstárs van, még tavaly télről. A kazántest elkezd szivacsosodni, és átengedi a vízet, azért esik a nyomás. Namost egy ilyen csere egy szerelő szerint 100eFt-ba is belekerül, a 4 éves , 250 ezer Ft-os gépnél. Már ha van hozzá.
Bizonyíthatóan szériahibánál lehet bármire is kötelezni a hazai gyártó/forgalmazót? Vagy nyúljak a zsebembe, ha nem akarok majd megfagyni? Mert akkor inkább valami megbízhatóbb márkát veszek.
Ezzel a szólással nem fel. Hanem le! Mit hívhat egy olyan fogyasztó, "tapasztalati következtetésből" széria hibának, lévén néki csak egy a berendezésből? Ja! Fórum. Hogyan is kerültél oda? Úgy hogy kehe van a kazánodnak. Namármost a többiek is úgy! Azt még senki nem írta egy fórumban sem, hogy "azért írok, mert nagyon jó a berendezés"!!! Nem erre van ugyanis. Ezek a fórumok, a nyűg táblái. Te sem írod, hogy mit mond a szervizes. Mellesleg te is repróbálhatod a víztömörséget egy Roti pumpával. Rajta hagyod a nyomást 24 óráig, ha esik, igazad van, ha nem?  ? De az un. "széria hiba, felsorolás nélkül alaptalan vádaskodás. 1 szervizes 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Elérhető
Fórum beleugató
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2012. 01. 08. 09:32:31 V » |
|
Kazánra 3 év szavatosság van, melynek első éve jótállás (hacsak a gyártó/forgalmazó nem vállalt kedvezőbb feltételeket). A vásárlástól számított 3. év lejártával minden javítás saját zsebre megy. 1 db kazán meghibásodásából (illetve pár fórumozó véleményéből) nem ismervén a teljes széria meghibásodási arányát (és annak pontos hibáját) - világszerte(!), mert gondolom külföldi fórumokat nem olvasgattál - nem lehet szériahibára való következtetést levonni. Illetve lehet, csak marhaság.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zeki
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2012. 01. 08. 10:18:39 V » |
|
Széria hiba, mert beszéltem egy emberrel, aki sokáig ezeket szervízelte. Ahol igazán igénybe voltak véve, ott egy szezonon belül is kellett cserélgetni a kazántestet. Nemzetközi tapasztalat nincs, lévén a termomax egy magyar cég, aki olasz cuccokból szedte össze a kazánjába valót. És éppen becsődölni készül a sok szar miatt, amit forgalmazott. A gépészfórumon maga az egyik termomaxos ismerte el, hogy ezeket kicserélték (már akinek), és csak úgy él az 5év garancia a kazántestre, ha valami folyadékkal előtte feltöltötték. Namost erről is honnan tudjon az ember? A szervízes szerint csak a termomax ilyen szar, meg hogy 20ezer Ft-os folyadékkal kell feltölteni, hogy ne kezdjen szivaccsá válni az aluminimum test, és egyre jobban átereszteni a vízet. Egy normális kondenzációs kazánnál ilyen probléma nincs.
Nekem most még csak másfél naponta kell A1 (alacsony nyomás) hiba miatt utántöltetnem hogy legyen nyomás, de ahogy olvastam, meg a szervízes mondta, 1-2 hét, és naponta többször is kell majd.
De akkor látom itt csak fikázzák az embert. Segítség helyett.
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2012. 01. 08. 10:27:18 V írta Zeki »
|
Naplózva
|
|
|
|
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Elérhető
Fórum beleugató
|
 |
« Válasz #7 Dátum: 2012. 01. 08. 10:35:53 V » |
|
Széria hiba, mert beszéltem egy emberrel, aki sokáig ezeket szervízelte.
Van ennek az embernek neve, vagy csak egyszerűen egy ember?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Elérhető
Fórum beleugató
|
 |
« Válasz #8 Dátum: 2012. 01. 08. 10:36:55 V » |
|
A gépészfórumon maga az egyik termomaxos ismerte el
És ennek a termomaxosnak van neve, vagy csak valaki, aki azt állítja magáról, hogy termomaxos?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Elérhető
Fórum beleugató
|
 |
« Válasz #9 Dátum: 2012. 01. 08. 10:37:48 V » |
|
és csak úgy él az 5év garancia a kazántestre, ha valami folyadékkal előtte feltöltötték. Namost erről is honnan tudjon az ember?
Onnan, hogy beüzemelés előtt elolvassa a használati utasítást.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Elérhető
Fórum beleugató
|
 |
« Válasz #10 Dátum: 2012. 01. 08. 10:47:18 V » |
|
A szervízes szerint csak a termomax ilyen szar, meg hogy 20ezer Ft-os folyadékkal kell feltölteni, hogy ne kezdjen szivaccsá válni az aluminimum test, és egyre jobban átereszteni a vízet.
Ez azért furcsa, mert maga az alumínium egészen ellenálló fém a felületén keletkező oxidréteg miatt, hegesztéskor ezt az oxidréteget külön el kell távolítani a hegesztési felületen, különben nem is lehet meghegeszteni (illetve nehezen/szarul). Az alumíniumot viszont erősen lúgos közeg hajlamos beoldani (erősen savas is), azonban a hálózati vized, amivel felöltötted (és naponta töltöd is) marhára nem lúgos, leginkább a semleges tartományban mozog, különben minden egyes iváskor, mosakodáskor marási sérüléseket szenvednél. Még egy lehetőség van arra, hogy az alumínimutest lyukadjon: rosszul szerelték rézszerelvényekkel, ugyanis ekkor a helyi elem képződik, amelyben az alumínimum saját magát feloldó anódot képez. Még egy lehetőség van: nem megfelelő a földelés, és feszültség folyik keresztül a rendszeren. Ezek pedig csak akkor konstrukciós hibák, amennyiben a gyártó szerelte így (nem megfelelő rézcsatlakozásokkal, illetve nem megfelelő elektromos rendszerrel), amennyiben a gyártó jól szerelte, nem konstrukciós, hanem beépítési hiba, amiről viszont a gyártó nem tehet, a beszerelést végzőt kell felelősségre vonni.
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2012. 01. 08. 10:49:14 V írta rage77 »
|
Naplózva
|
|
|
|
Zeki
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11 Dátum: 2012. 01. 08. 10:53:42 V » |
|
A gépészfórumon maga az egyik termomaxos ismerte el
És ennek a termomaxosnak van neve, vagy csak valaki, aki azt állítja magáról, hogy termomaxos? Biztos van, csak nem írta be a fórumba.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zeki
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #12 Dátum: 2012. 01. 08. 10:54:26 V » |
|
Széria hiba, mert beszéltem egy emberrel, aki sokáig ezeket szervízelte.
Van ennek az embernek neve, vagy csak egyszerűen egy ember? Van. Ott a telefonszáma a fórumban, felhívod, és megmondja.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Zeki
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #13 Dátum: 2012. 01. 08. 10:55:16 V » |
|
és csak úgy él az 5év garancia a kazántestre, ha valami folyadékkal előtte feltöltötték. Namost erről is honnan tudjon az ember?
Onnan, hogy beüzemelés előtt elolvassa a használati utasítást. Nem én üzemeltem be, a házat úgy vettem, hogy be volt üzemelve. A használatiban meg nincs ilyen.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Elérhető
Fórum beleugató
|
 |
« Válasz #14 Dátum: 2012. 01. 08. 11:00:51 V » |
|
Onnan, hogy beüzemelés előtt elolvassa a használati utasítást. Nem én üzemeltem be, a házat úgy vettem, hogy be volt üzemelve. A használatiban meg nincs ilyen. Akkor a kibővített jótállási/szavatossági feltételek között. Viszont, ha a házat így vetted, akkor neked az eladó felé lehetnek követeléseid. Meg kell tőle kérdezni, hogy feltöltette-e ezzel a folyadékkal, ha igen, akkor viszont él az 5 év jótállás a kazántestre. Ha nem, és arról tájékoztatott, hogy a kazánra van még jótállás, akkor árleszállítást kérhetsz, ha viszont nem úgy adta el, hogy a kazánra van még x év jótállás, hanem csak az alap szavatossággal, és azért volt annyi az ára a lakásnak, akkor nem tudsz mit tenni. Amúgy ez a folyadék valami passziváló folyadék lehet, ami segíti az oxidréteg kialakulását az alumínium felületén, ezzel a korrózióállóságát javítva, amire amúgy nincs igazából szükség, ha megfelelően van szerelve a fűtési rendszer. Viszont ez esetben is az eladó felé élhetsz szavatossági igénnyel, a vásárlástól számított 1 éven belül, amelynek első félévét követően rajtad a bizonyítási teher, hogy hibás teljesítés történt.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|