Üdvözlet!
Az alábbi esetet osztom meg, melyet a Mammut I. bevásárlóközpont -1 szintjén található Zak-Tel nevű üzlet tulajdonosának, Zakariás Józsefnek viselkedése és hozzáállása "ihletett".
2010. szeptember 15. körül beadtam használt, de kifogástalan esztétikai és szoftveres állapotban lévő mobiltelefonomat csatlakozócserére, mert érintkezési hibája volt, melyet 3500Ft-ért elvállaltak. Előlegként 2500Ft-ot fizettem. A javítást 3 napon belül ígérték, illetve hogy telefonon értesítenek. 5 nap elteltével érdeklődtem, de végül csak egy hét után lett "kész". Kifizettem a fennmaradó 1000 forintot, de a teljes javítási költségről SZÁMLÁT NEM KAPTAM, és átvételkor tapasztaltam, hogy a telefon megsérült, (több helyen eltört a burkolata) melyet szóvá is tettem. Az üzletben dolgozók nagy nehezen elismerték a kárt, és vállalták, hogy ha visszaviszem a telefont egy hét múlva, rendelnek hozzá való alkatrészeket, és kicserélik a sérült elemeket. Mikor visszamentem, nem tudták megjavítani, mondván, nem érkeztek hozzá való alkatrészek. Ekkor már türelmetlenné váltam. Írattam egy papírt (átvételi elismervényt) arról, hogy milyen hibákat kell kijavítaniuk, és hogy ezt saját költségükön teszik. A telefont leadtam, 2010.09.29-én egy teljesen más, igen rossz állapotú cseretelefont kaptam (ezt is külön kérésre) helyette. Azt ígérték felhívnak, ha kész a telefonom. Azóta egyszer sem hívtak, folyamatos, heti rendszerességű érdeklődésemre csak újabb ígérgetést kapok. Zakariás Józseffel több ízben is beszéltem telefonon és személyesen is, de inkább ő van felháborodva azon, hogy nem tágítok a kártalanítási igényem mellől, illetve arra hivatkozik, hogy régi és olcsó a telefonom, és a problémám nem igazán foglalkoztatja (!?). Arra kérdésemre, hogy mi tart ezen a javításon egy hónapig, nem tudott kielégítő magyarázatot adni.
Felháborodásomban az interneten 10 perc alatt kikerestem a szükséges alkatrészt, és nyomtatott formában az üzletbe vittem 2010.10.18-án: innen beszerezhetik. Egy nap alatt átvehető, még egy nap a szerelés. Két nap múlvára, szerdára ígérték, hogy jó, majd megkapom a telefont. Szerdán telefonáltam, de akkor péntekre ígérte Zakariás József, hogy személyesen hozza ki nekem az általam megadott helyre a kész telefont. Péntek este többször próbáltam hívni, persze, nem vette fel a telefont, hanem mindig kinyomta. Ez a mai naphoz képest egy hete történt. Feltételezem, hogy szándékosan nem akarják kijavítani az a kárt, melyet okoztak.
Ügyemmel felkerestem a Mammut bevásárlóközpontot is, melyre válaszul – nem megnyugtató módon – csak Zakariás József újabb ígéretét tolmácsolták felém, miszerint ezen a héten a kijavított készüléket átvehetem.
Sajnálatos módon semmilyen megkeresés nem érkezett azóta sem hozzám, így a telefon elkészültéről sem értesített senki.
Úgy látszik a Mammutnak sem érdeke, hogy tisztességes és ügyfeleivel szemben korrekt magatartású üzleteknek adja ki helyeit.
Nem látom továbbra sem indokoltnak, hogy ilyen hosszadalmas és felháborító módon kelljen egy teljesen egyszerű hibát orvosolni. Immáron másfél hónapja van náluk a készülék.
Tévedni, hibázni emberi dolog, de azt gondolom, ennek elismerése és a kár megtérítése jogosan elvárt részemről.
Zakariás József elérhetősége: 06 a panaszos kérésére töröltem a telefonszámot!
A telefon-üzlet elérhetősége: 06-30/270-1050
Mammut telefonszáma: (+361) 345-8000
Már csak azt nem tudom, mi kell ahhoz, hogy visszaadják a kijavított készüléket? Per?
Hála az üzlet egyetlen becsületesen dolgozó emberének, ma átvettem a kész telefont.
Köszönet érte, neki!