IstOne
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: 2010. 08. 17. 09:00:36 K » |
|
2010.04.02-án vásároltam Szegeden a 220volt üzletében egy Canon 550D típusú tükörreflexes fényképezőgépet cégünk részére. A gép meghibásodott, melynek nyomán azt bevittem az üzletbe, hogy el tudják küldeni Budapestre a Camera Kft-hez garanciális javításra. Panaszomat követően melyben 3 hibát is jeleztem, felvezetésre került egy jegyzőkönyvben 2010.07.19-én. A gépet a jegyzőkönyv ellenében átadtam javításra. Az átadás követően sikerült kiharcolnom egy cseregépet az üzletben, hogy addig is tudjak dolgozni – ezt pár napra rá meg is kaptam. Többszöri telefonos érdeklődésemnek köszönhetően ma eljutottunk addig, hogy a készülék „elkészült”. Ígéretet kaptam (a BP-i 220volt ügyintézőjétől, ők továbbították a gépet a szervizbe), hogy a gépet egy ma (2010.08.13) szállító futár leszállítja a szegedi üzletbe és én azt ma át is vehetem. Ennek alapján én elvállaltam egy munkát, melyet a javítandó géppel meg tudok csinálni, de a cseregép erre sajnos alkalmatlan, mivel nem tud mozgóképet rögzíteni… Ami viszont rendkívül aggaszt az a következő és ezen a ponton kérném szíves segítségüket illetve tájékoztatásukat lehetőségeimről.
Beszéltem telefonon ismét a budapesti 220volt ügyintézőjével, és megkértem, hogy nézze meg, hogy a kijavított gép minden a jegyzőkönyvben is foglalt hibája javítva lett-e vajon a lassan már 1 hónapja leadott gépnek. Az ügyintéző tájékoztatott, hogy az exponáló gomb alatti gumi markolat továbbra sem lett megfelelően rögzítve (levált a vázról), valamint az objektív zoom gyűrűje továbbra is szorul nagylátószög állásban, aminek köszönhetően lehetetlen minőségi videot készíteni a géppel (akadozik a kép), mint ahogyan az erre a célra is gyártatni volt. A szenzort, ami meghibásodott elvileg kicserélték, persze ezek után hiszem, ha látom! A kép közbe lekerült a szegedi üzletbe.
Tegnap felhívtam az NFH munkatársát és a következőket tanácsolta. Menjek be az üzletbe és mivel a gépet nem tudták megjavítani, kérjem annak cseréjét. Ha nem cserélik ki, írjak be a vk-be. Ha nem adják ide, adjak fel tértivevényes levelet. Mindezekről az üzlet vezetőjét is tájékoztattam, mire ő a következőt válaszolta ma reggel:
Fáradjak be az üzletbe, vegyem át a "kijavított" gépet, az objektívet pedig (ami ugye hibás) ismét felküldik javításra, addig tartsam magamnál a cserébe kapott gépen lévőt. De ők sem a teljes gépet (219.000 Ft), sem pedig az objektívet (30.000 Ft) nem hajlandóak kicserélni, visszaküldik a szervizbe javításra.
Mivel meg vagyok szorítva, és szükségem van a munkámhoz hétvégén a gépre (lévén, hogy az üzlet nem az eredetivel megegyező tudásút adott cserébe), kénytelen leszek ma bemenni az üzletbe és azt átvenni. A kérdésem az lenne, hogy mit érdemes ezek után (ha gyors választ kapok akkor még előtte) csinálni. Ha szerviz hibázik (nem teljes körűen végzi el a javítást), valóban nem kötelesek kérésemre kicserélni a gépet?
Előre is köszönöm a segítséget!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2010. 08. 17. 09:16:33 K » |
|
hiba esetén elsősorban kijavítást, vagy kicserélést kell elvégezni, ha ezek egyike sem valósul meg akkor lehet a teljes vételárat visszakérni. a bolt addig fogja javítani effektive amíg csak lehet, mert nekik az ingyen van, ellenben a cserével... tehát csereigényed lényegében jogosan "lapozzák".. cserekészüléket sem kötelező adni, de ha adtak akkor korrektek voltak, s itt nem vizslasd azt, hogy milyen képességekkel rendelkezik... amennyiben viszont leadtad 3 hibával, s mindegyik megállapítást nyert, hoyg benne volt a vásárláskor, tehát nem te okoztad őket, s ennek ellenére 1et javítottak ki belőle, akkor jogosan kéred a cseréjét (kompletten), ahogy az NFH is mondta, mert elutasították a csereigényedet javításra, de az nem hozott eredmény, így jön a csere. de sokat nem tudsz tenni ellene ha megint javítás van... perelni gondolom nemsok kedved van, mert attól a munkád nem fog elkészülni... privát vélemény: a canon csak nevében jó, sajnos a kizárólagos szervize egy trágyadombbal egyenlő... és fényképezőgéppel fényképezünk, videót kamerával forgatunk... és nem kombináljuk, mert egy fényképező sohasem fog olyan minőségben videót készíteni, mint egy kamera, s ha profi vagy a témában akkor ezt tudod...  szerintem mivel nem lesz meg addig a géped, egyezkedj a a bolttal, hogy 7végére kölcsönöznél egy ilyent a munka végett, s ha nem mennek bele, akkor a panaszfal munkatársainak hathatós segítségével fizetési meghagyást fogsz beadni ellenük a gép árával, s a kimaradt munka, és kár nagyságának függvényében, és amennyiben ellenvetéssel élnek a polgári peren is segédelkezünk... van egy tagunk aki elég komoly pert nyert (igaz nem tudjuk pénzéhez jutott e már) a canon egyik márkaképviselete ellen, ő Trysii, keresd nyugodtan a taglistában.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
IstOne
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2010. 08. 17. 09:32:44 K » |
|
Kedves hellboy!
Köszönet a villámgyors válaszért (le vagyok nyűgözve, de őszintén)! Amit ne felejtsünk el, hogy ez a gépet annak a cégnek a nevére vettem, ahol dolgozom, egy egyesség keretében (fotózok a cégnek és saját részre is), tehát a gép nem magán, hanem céges tulajdonban van.
Fényképezés vs. kamerázás - persze hogy egyetértek azzal amit te is írsz, nem is ezen van most a hangsúly és a gépet fotózásra használom elsősorban (elenyésző, hogy néha videózni is kell vele, de tény, hogy ez a gép kifogástalan HD minőségű felvételt készít, ugyanaz az elektronika van benne mint a 7D-ben). Na de ne menjünk el a témától nagyon.
Tehát ma délután kocsiba ülök, megyek pár kilométert, hogy a szegedi 220Volt üzletben valamit tegyek, csak azt lenne jó tudni, hogy mi is lenne a legésszerűbb. Arról nem is beszélve, hogy mái napig igen jóban voltam az üzlet vezetőjével is (hozzá jártam fotós iskolába), és mocsok módon kellemetlen ez számomra, holott számára kellene hogy az legyen, arról nem beszélve hogy náluk hagytam már fotós cuccokért fél milliót, és eddig mindenkinek őket javasoltam, hogy vásároljanak náluk...
A gép nekem pénteken sajnos kell, így attól tartok át kell vegyem (egyelőre ?), és be kell érjem vele. Nos mi a véleményed/javaslatod?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2010. 08. 17. 09:36:22 K » |
|
és fényképezőgéppel fényképezünk, videót kamerával forgatunk... és nem kombináljuk, mert egy fényképező sohasem fog olyan minőségben videót készíteni, mint egy kamera, s ha profi vagy a témában akkor ezt tudod...  Teljesen off reszhez irnek: ez nem egeszen igy van, pont most megyunk abba az iranyba, hogy profi digitalis fenykepezogepekkel (teny, nem a 250 ezresekkel) videoznak a meg dragabb digitalis videokamerak helyett. A hazankban keszulo zenei videoklipek nagy szazaleka mar fenykepezogeppel keszul (es asszem ezen a forumon is emlitettem azt a doktor haz epizodot, ami teljes egeszeben, elejetol vegeig fenykepezogeppel keszult  hd nincs, de szerintem meggyoz igy is http://www.youtube.com/watch?v=yAaZZQhuyMo ).
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2010. 08. 17. 09:40:52 K írta asdf »
|
Naplózva
|
|
|
|
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2010. 08. 17. 09:37:05 K » |
|
A gép nekem pénteken sajnos kell, így attól tartok át kell vegyem (egyelőre ?), és be kell érjem vele. Nos mi a véleményed/javaslatod?
Penteken atveszed, hetfon visszaviszed, hogy a jelzett hibat nem javitottak?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
IstOne
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2010. 08. 17. 09:42:32 K » |
|
Penteken atveszed, hetfon visszaviszed, hogy a jelzett hibat nem javitottak? Igen, erre én is gondoltam már, de ezek után még az lesz szép, ha újabb 1 hónapig nem látom a gépemet és még csak cseregépet sem akarnak adni, mert miért is adnának, hiszen a törvény nem kötelezi őket. Nem tudom van-e esetleg ennél is ésszerűbb megoldás. :/
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2010. 08. 17. 20:12:25 K » |
|
nincs.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
IstOne
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #7 Dátum: 2010. 08. 18. 00:53:49 Sze » |
|
nincs.
Nos mondom mi lett egyelőre: Bementem az üzletbe, megtekinteni a gépet (gépváz + objektív). A váz az rendben volt (kicserélték a cmos-t benne), az expo gomb alatti "esztétikai hiba" viszont továbbra is maradt. Az objektívvel nem csináltak semmit. A vázat átvettem, lévén hogy az nekem már nagyon kellene és visszaadtam, amit cserébe kaptam átmenetileg. Az objektívet viszont nem voltam hajlandó átvenni, mivel azzal semmit nem csináltak. Írtunk közösen egy új jegyzőkönyvet, miszerint, az objektívet nem vettem át, mivel az előzőleg bejelentett hibáját nem javították ki, ezzel indokolva kértem annak cseréjét (nem javítását). Most kíváncsian várom, hogy mi fog történni. Ami számomra pozitív, hogy nálam van a váz és kaptam egy csere objektívet a javítás idejére, így tudok ismét dolgozni. Rendben van ez így szerintetek, vagy máshogy kellett volna eljárnom? Köszönöm, hogy segítetek egyébként, jó tudni hogy az ember mögött állnak Emberek! Jó éjt!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #8 Dátum: 2010. 08. 18. 08:27:28 Sze » |
|
Szerintem ez a legtöbb amit elérhettél, s amiből talán a legjobban fogsz kijönni...  objektívet ritkán szerelnek azt cserélni szokták... szerintem írj kálváriádról egy levelet a Canon-nak (ajánlott tértivevényesen!), jelenlegi helyzetről, s kérd, hogy járjanak el ügyedben, hoyg kedvező döntés szülessen mihamarább, hivatkozva arra, hogy egy ekkora világmárka nem engedheti meg hogy hírnevén ilyen ügy csorbát okozzon, valamint lelkes ügyfelet veszítsen el... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
IstOne
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #9 Dátum: 2010. 08. 18. 12:46:54 Sze » |
|
Szerintem ez a legtöbb amit elérhettél, s amiből talán a legjobban fogsz kijönni...  objektívet ritkán szerelnek azt cserélni szokták... szerintem írj kálváriádról egy levelet a Canon-nak (ajánlott tértivevényesen!), jelenlegi helyzetről, s kérd, hogy járjanak el ügyedben, hoyg kedvező döntés szülessen mihamarább, hivatkozva arra, hogy egy ekkora világmárka nem engedheti meg hogy hírnevén ilyen ügy csorbát okozzon, valamint lelkes ügyfelet veszítsen el...  Ez bizony egy nagyon jó ötlet, amiért ismételten hálával tartozok (nekem nem jutott eszembe, de hát pontosan, hogy ezrét vagyok itt!).  Végül is ki tehet az egészről? Hát a gyártó, a sor végén mindig ők állnak. Ha jó a termék/szolgáltatás > nincs panaszos > nem adott a felület az ilyen esetek kialakulására. A levelet meg fogom írni és feladom elsőbbségi levélként, ajánlva tértivevényesen. Szép napot!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hgzoli
|
 |
« Válasz #10 Dátum: 2010. 08. 18. 14:04:12 Sze » |
|
2010.04.02-án vásároltam Szegeden a 220volt üzletében egy Canon 550D típusú tükörreflexes fényképezőgépet cégünk részére.
Fogyasztó?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Azon jól szórakozom, ha hülyén néznek rám, de azon már kevésbé, ha hülyének néznek. "Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól." Thomas Alva Edison
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #11 Dátum: 2010. 08. 18. 14:08:33 Sze » |
|
nem, de ezt csak előre kötheti ki a forgalmazó, utólag már nem (pontosabban lezongorázva a dolgot, fogyasztói igények teljesítése után polgári perben vagy fozetési meghagyásban követelheti vissza erre hivatkozva, s valszeg meg is nyerné...), s tekintve, hogy zokszó nélkül bevették a gépet, s nem tették szóvá, innentől kezdve almás ezen törekvésük, ezért is nem tértem ki rá... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
IstOne
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #12 Dátum: 2010. 08. 18. 14:23:43 Sze » |
|
nem, de ezt csak előre kötheti ki a forgalmazó, utólag már nem (pontosabban lezongorázva a dolgot, fogyasztói igények teljesítése után polgári perben vagy fozetési meghagyásban követelheti vissza erre hivatkozva, s valszeg meg is nyerné...), s tekintve, hogy zokszó nélkül bevették a gépet, s nem tették szóvá, innentől kezdve almás ezen törekvésük, ezért is nem tértem ki rá...  Ezt a részét nem látom át teljesen sajnos, de a bizalmat megelőlegezem neked, mint tudatos fogyasztónak és a téma ördögének!  A levelet nemsokára befejezem és engedelmeddel átküldöm neked lektorálásra, az adatlapodon található címre (?).
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #13 Dátum: 2010. 08. 18. 15:05:33 Sze » |
|
2010.04.02-án vásároltam Szegeden a 220volt üzletében egy Canon 550D típusú tükörreflexes fényképezőgépet cégünk részére.
Fogyasztó? Amint pecset kerult a jotallasi jegyere: az 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
IstOne
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #14 Dátum: 2010. 08. 18. 15:16:14 Sze » |
|
Fogyasztó? Amint pecset kerult a jotallasi jegyere: az  A jótállási jegyen bizony rajta van a pecsét!  Jut eszembe a cifraságot még nem is mondtam nektek! Leadtam a szegedi üzletben javításra ugye a gépet, bemutatva az eredeti jótállási jegyet (melyet le is fénymásoltak és továbbítottak). Az eredetit természetesen hazahoztam. Eltelt majd egy hét, mire telefonálnak a BP-i üzletből, hogy addig nem kezdenek neki a javításnak, amíg nem kapják meg az eredeti jótállási jegyet! NA EZ MEG MÁR MILYEN DOLOG EGYÁLTALÁN, KÉRDEM ÉN ITT NAGY HANGON??? Nem hogy a vásárlás helyén kell bemutatni az eredetit, melyet ki sem adhatnék a kezemből??? A vége az lett, hogy ismét kocsiba be, ablakot le... irány 220Volt és jójegy átad, futárral fel BP-re. Most kaptam vissza a géppel együtt. Szép?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|