« Válasz #30 Dátum: 2010. 12. 02. 16:36:57 Cs » |
milyen műszaki cikkre gondolsz a kérdésed alatt (több év jótállás, milyen márkát...)?
Naplózva
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
gmkiev
TF2 Tagok

Hozzászólások: 9.493
« Válasz #31 Dátum: 2010. 12. 02. 19:25:31 Cs » |
Rosszul vagyok ettől a sok huzavonától!!!!De a legjobban az bosszant fel, amikor 1éves garancia van valamire, és kb lejárat után megy tönkre, akárcsak a fényképezőgépem 3 hete! Tud vki. olyan terméket, amire TÖBB év garancia van? És nem kell ráparáznom, hogy kb kuka lesz egy év után, mert drágább megcsináltatni, mint egy új modellt vásárolni...? Előre is köszi! T
Neked oszt nem mindegy mennyi a jótállás? Ha úgyis csak lejárat után betegedik a jószágod!
kovacsakos
Hozzászólások: 65
« Válasz #32 Dátum: 2011. 01. 23. 11:04:31 V » |
Egy régebbi témát szeretnék újra felvetni. A garanciális javítással kapcsolatban. Korábban azt a választ kaptam itt, hogy 15 munkanapon belüli javításra kell törekedniük, valamint a szállítási költséget a cégnek kell állnia minden esetben. A múltkori, javított alkatrész elromlott ismét. A kérdésem az lenne, hogy a javítás maximális időtartamára van valami megkötés vagy csak annyi, hogy 15 munkanapon belül törekedni kell rá. A jótállásra vonatkozóan még mindig az 1959. évi IV. törvény a hatályos?
« Válasz #33 Dátum: 2011. 01. 24. 21:12:26 H » |
jótállás esetén a 151/2003-as gkm rendelet az irányadó elsődlegesen... arról nem szólt a fáma, hogy menet közben letelt e a jótállási idő... ha az ominózus alkatrészt javították, akkor az alap jótállási idő annyival hosszabbodott mint amennyit a szervizben eltöltött.... ha cserélték az alkatrészt akkor újraindult... 15 napra törekedni kell, de jelentős kényelmetlenséget sem lehet okozni... ezek elég ködösek tudnak lenni boznyos esetekben... (az esetek zömében...)
« Válasz #34 Dátum: 2011. 06. 11. 08:51:16 Szo » |
2010. dec.20-án vettünk egy számítógépet 110.000 Ft-ért. Elromlott 2011. február 14.-én, ekkor HDD csere történt. Majd újból elromlott 2011.04.11.-én ekkor HDD + HDD adatkábel és tápegység csere volt. Majd 2011.04.26-án szintén elromlott ekkor gépcserét kértem tápegység cserét kaptam. Most legutóbb megint elromlott 2011.05.23-án szintén cserét kértem. Ekkor felhívtak a szervizből, hogy sajnos ez nem jótállás hiba, mert a gép azért nem működik, mert nincs rajta windows. Na itt már sikítottam, valszeg megettem reggelire. Jól van akkor kicserélik a gépet, 2-3 hét a csere ideje. Tegnap felhívtuk a szervizt, hogy letelt a három hét, de hát ők nem tudják megmondani mikorra lesz új gép. Most mit tehetek? Ami kár ért, több fontos adatom elveszett, 8-szor saját költségemen vittem a szervizbe a sok méregről ne is beszéljek. Mit tehetek?
kovacs1
Moderátor

Hozzászólások: 2.577
« Válasz #35 Dátum: 2011. 06. 11. 13:01:30 Szo » |
Amíg az új gépet nem veszed át, addig nem érdemes semmit sem tenned. Ha átvetted, kérheted a felmerült káraid megtérítését. Ha tovább húzódik az idő, elállhatsz a szerződéstől ( vissza kérheted a vételárat) hiszen 15 napon belül le kellett volna teljesíteniük. Egyébként a javításokról készültek jegyzőkönyvek?
Naplózva
A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
« Válasz #36 Dátum: 2011. 06. 11. 15:55:21 Szo » |
Szia! Köszönöm válaszod, minden javításról van egy munkalap, hogy mit csináltak a géppel. Nagyon el vagyok már keseredve. És úgy hirdették, hogy "hiper brutál gép" játékokhoz, nem szó szerint de ez volt az értelme.
« Válasz #37 Dátum: 2011. 06. 20. 07:30:09 H » |
Sziasztok! Nem hiszitek el, hogy még mindig nincs meg az új gép. És még mindig nem tudnak időpontot mondani. Azt mondják nem érkezett meg az új géphez való alkatrészek. Meddig csinálhatják ezt? Holnap lesz a 30-ik nap.
rage77
Global Moderator

Elérhető
Hozzászólások: 29.949
Fórum beleugató
« Válasz #38 Dátum: 2011. 06. 20. 07:58:18 H » |
Szinte ameddig akarják, amennyiben nem okoznak neked ezzel jelentős kényelmetlenséget. Ha mondjuk csak játékra használod a gépet, és nem dolgozol rajta, akkor nehéz lehet a jelentős kényelmetlenséget a bíróságon igazolni...
« Válasz #39 Dátum: 2011. 06. 20. 08:01:34 H » |
Szia! Honlapokat készítek a régi gépen nagyon lassú, részben azért is vettem az újat. Úgyhogy elég kényelmetlenség ért, a sok méregről nem beszélve
rage77
Global Moderator

Elérhető
Hozzászólások: 29.949
Fórum beleugató
« Válasz #40 Dátum: 2011. 06. 20. 08:07:00 H » |
Menj be a boltba, ahol vetted, írd bele a dolgokat a Vásárlók Könyvébe, és kérj azonnali cserét vagy pénzvisszafizetést. Hivatkozz erre, hogy ezzel dolgozol. Mondjuk nekem a 110k HUF-os gép nem éppen a hiper brutál kategória szinonímája, úgyhogy lehet, hogy ezzel is megtévesztettek...
« Válasz #41 Dátum: 2011. 06. 20. 08:17:47 H » |
Én azt hiszem, hogy mindenféle képpen át lettem verve. Egy hiper brutálnak elromlani se szabadott volna, nemhogy már négyszer. Most beszéltem az üzlettel, várom a főnök visszahívását, mert azt a választ adta megint az eladó, hogy várjuk az alkatrészt. Úgyhogy ebből még 30.ik napon se lesz gép.
Vegas
Hozzászólások: 176
« Válasz #42 Dátum: 2011. 06. 20. 09:31:01 H » |
« Utoljára szerkesztve: 2011. 06. 20. 09:33:12 H írta Vegas »
« Válasz #43 Dátum: 2011. 06. 20. 09:38:17 H » |
Nem csak az elhúzódó javítás számít jelentős kényelmetlenségnek hanem az is, ha többször elromlik valami és javíttatni kell. Ez is ok lehet a szerződéstől való elállásra. Általában háromnál többszöri meghibásodás már jelentős kényelmetlenségnek számíthat. Azt javaslom állj el a szerződéstől és kérd vissza a vételárat. ez így, ebben a formában nemigaz. és az sincs leírva mit hányszor lehet javítani, mi hanyadik után válik kényelmetlenné, mert az már elsőre is az tud lenni adott esetben.
asdf
TF2 Tagok

Hozzászólások: 5.814
« Válasz #44 Dátum: 2011. 06. 20. 15:38:57 H » |
110 ezerbol nagyon popec gepet lehet osszerakni, csak kell meg bele rakni egy videokartyat 20-30 ezerert.