Egy_vásárló
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: 2011. 12. 17. 23:46:22 Szo » |
|
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következő esetben. A mai napon vásároltunk egy HP Deskjet 1050 típusú nyomtatót. A problémával már itthon szembesültünk, hogy nem tartozéka az a bizonyos USB kábel, amivel a nyomtatót összeköthetném a számítógéppel. Tanulmányaim szerint az NFH célja, hogy megvédje a fogyasztókat attól, hogy vagyonát károsítsák. Véleményem szerint ez vagyonkárosítás, hiszen most nekem X Ft-ért USB kábelt kell vennem, mert anélkül nem tudom hasznát venni a nyomtatónak. Érdeklődnék, hogy ez annak számít-e vagy sem? Érdemes-e ezzel foglalkoznom, vagy nyeljem le azt a bizonyos békát? Illetve, ha a Hatósághoz fordulok, akkor van-e esély arra, hogy számomra pozitívan fog-e végződni ez az ügy? (Mondjuk adnak hozzá egy USB kábelt.) Köszönöm a segítséget!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
Fórum beleugató
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2011. 12. 18. 10:01:52 V » |
|
Tapasztalataim szerint a készülékek dobozára rá van írva, hogy nem tartalmazza az adott kébelt, azt külön kell megvenned. Ugyanúgy, mint a hordozható CD-lejátszók esetében is külön kell megvenned az elemeket hozzá. Sőt, mobiltelefonokhoz sem adnak alapesetben sim-kártyát, azt is külön kell venned. Sőt, a nyomtatóhoz számítógépet sem adnak alapesetben, pedig anélkül elég nehéz használni. Úgyhogy ezzzel semmilyen hatóság nem fog foglalkozni, ráadásul mivel a dobozon való felirat képében tájékoztatva is voltál, hogy nem tartalmazza a szükséges kábelt, így erősen saját hibás történet, nem károsították a vagyonodat, mert a dobozon rajta van, hogy pontosan mit tartalmaz. Mint ahogy akkor sem károsítja senki más a vagyonodat, ha mondjuk a lakásodhoz nem veszel ablakot, így kimegy a meleg, azt sem varrhatod a hő-/gázszolgáltató nyakába.
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2011. 12. 18. 10:04:49 V írta rage77 »
|
Naplózva
|
|
|
|
benedek2
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2011. 12. 18. 11:32:18 V » |
|
Nyomtatóhoz nem adnak adatkábelt, mert azt vehetsz külön, azért!  Viszont... Miért adnak hozzá 230-as tápkábelt, mikor azt is vehetsz külön. Miért adnak hozzá patront/tonert, mikor azt is vehetsz külön. (A nagy globalizációba fejlődnek agyilag visszafelé! Azért!!)
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2011. 12. 18. 11:46:45 V » |
|
Ra van irva a nyomtato dobozara, meg abricsku is van, hogy nincs benne kabel. Ha neadjisten egy multiban vetted, meg orulhetsz is, hogy otthon vetted eszre, igy nem fogsz 1000 ft-ert a Media Marktban usb kabelt venni hozza, mert elmehetsz egy szamtechboltba, ahol 300-ert utanadvagjak  (persze amugy en sem ertettem soha, hogy miert nem adnak hozza kabelt)
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
kovacs1
Moderátor
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
.
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2011. 12. 18. 13:27:34 V » |
|
Én eddig minden nyomtatóhoz kaptam- igaz másik márkát (Canon) használ a család. (USB, telepítőlemez, induló festék patron, magyar nyelvű használati)
|
|
|
|
|
Naplózva
|
A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
|
|
|
gmkiev
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2011. 12. 18. 13:35:07 V » |
|
"(A nagy globalizációba fejlődnek agyilag visszafelé! Azért!!)" Bizony bizony egy úton jár agyilag vevő, és globalizátor egyaránt. Lassan felvethetnéd mi a reklamáció tárgya?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hgzoli
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2011. 12. 18. 13:41:01 V » |
|
Én eddig minden nyomtatóhoz kaptam- igaz másik márkát (Canon) használ a család. (USB, telepítőlemez, induló festék patron, magyar nyelvű használati)
Tapasztalatom szerint ez a HP "specialitása", hogy nincs a nyomtatóhoz USB kábel. Nyomtatóhoz nem adnak adatkábelt, mert azt vehetsz külön, azért!  Viszont... Miért adnak hozzá 230-as tápkábelt, mikor azt is vehetsz külön. Miért adnak hozzá patront/tonert, mikor azt is vehetsz külön. (A nagy globalizációba fejlődnek agyilag visszafelé! Azért!!) Patront/tonert ugyan adnak hozzá, de az fél töltetű, úgyhogy igen hamar mehetsz venni újat, ami majdnem annyiba kerül, mint maga a nyomtató.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
Azon jól szórakozom, ha hülyén néznek rám, de azon már kevésbé, ha hülyének néznek. "Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól." Thomas Alva Edison
|
|
|
benedek2
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #7 Dátum: 2011. 12. 18. 18:48:50 V » |
|
Canon kismultikhoz nem kapsz. (Konkrétan amiket láttam... MP-180/190/210/252 típusokhoz nem adtak)
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
benedek2
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #8 Dátum: 2011. 12. 18. 18:51:21 V » |
|
Patront/tonert ugyan adnak hozzá, de az fél töltetű, úgyhogy igen hamar mehetsz venni újat, ami majdnem annyiba kerül, mint maga a nyomtató.
Igen, tudom. De attól még adnak... sőt valamikor két garnitúrát is adnak (Canon MP-210 multithoz egyszer kaptam 2x2-őt) 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gmkiev
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #9 Dátum: 2011. 12. 18. 19:11:19 V » |
|
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
benedek2
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #10 Dátum: 2011. 12. 18. 19:18:23 V » |
|
Lassan felvethetnéd mi a reklamáció tárgya?
A reklamáció tárgya az első hozzászólásban van. Én meg csak fokozom a hangulatot, hogy mit miért adnak vagy nem adnak! 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
benedek2
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #11 Dátum: 2011. 12. 18. 19:20:23 V » |
|
Hidd el, tök véletlen volt. Azóta sem nem vettem így nyomtatót. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
bendeguz
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #12 Dátum: 2011. 12. 23. 08:25:24 P » |
|
DVD lejatszohoz sem adnak scart kabelt, az meg meg feltuntetve sincs a dobozon. Informalodni kell elotte a boltban, mit kap az ember a penzeert es akkor kevesbe eri meglepetes.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
webshark
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
re-torziós rugó
|
 |
« Válasz #13 Dátum: 2012. 01. 20. 10:22:45 P » |
|
DVD lejatszohoz sem adnak scart kabelt, az meg meg feltuntetve sincs a dobozon. Informalodni kell elotte a boltban, mit kap az ember a penzeert es akkor kevesbe eri meglepetes.
van amelyikhiz adnak, sőt RCA átalakítót is, vagy RCA 3 eres kábelt.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|