Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 21. 16:13:06 K // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás
Szerző Téma: Nyomtató  (Megtekintve 866 alkalommal)
Egy_vásárló

Hozzászólások: 1

« Dátum: 2011. 12. 17. 23:46:22 Szo »

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő esetben. A mai napon vásároltunk egy HP Deskjet 1050 típusú nyomtatót. A problémával már itthon szembesültünk, hogy nem tartozéka az a bizonyos USB kábel, amivel a nyomtatót összeköthetném a számítógéppel. Tanulmányaim szerint az NFH célja, hogy megvédje a fogyasztókat attól, hogy vagyonát károsítsák. Véleményem szerint ez vagyonkárosítás, hiszen most nekem X Ft-ért USB kábelt kell vennem, mert anélkül nem tudom hasznát venni a nyomtatónak.
Érdeklődnék, hogy ez annak számít-e vagy sem? Érdemes-e ezzel foglalkoznom, vagy nyeljem le azt a bizonyos békát? Illetve, ha a Hatósághoz fordulok, akkor van-e esély arra, hogy számomra pozitívan fog-e végződni ez az ügy? (Mondjuk adnak hozzá egy USB kábelt.)
Köszönöm a segítséget!
rage77
Global Moderator
*****

Hozzászólások: 29.949

Fórum beleugató

« Válasz #1 Dátum: 2011. 12. 18. 10:01:52 V »

Tapasztalataim szerint a készülékek dobozára rá van írva, hogy nem tartalmazza az adott kébelt, azt külön kell megvenned. Ugyanúgy, mint a hordozható CD-lejátszók esetében is külön kell megvenned az elemeket hozzá. Sőt, mobiltelefonokhoz sem adnak alapesetben sim-kártyát, azt is külön kell venned. Sőt, a nyomtatóhoz számítógépet sem adnak alapesetben, pedig anélkül elég nehéz használni.
Úgyhogy ezzzel semmilyen hatóság nem fog foglalkozni, ráadásul mivel a dobozon való felirat képében tájékoztatva is voltál, hogy nem tartalmazza a szükséges kábelt, így erősen saját hibás történet, nem károsították a vagyonodat, mert a dobozon rajta van, hogy pontosan mit tartalmaz. Mint ahogy akkor sem károsítja senki más a vagyonodat, ha mondjuk a lakásodhoz nem veszel ablakot, így kimegy a meleg, azt sem varrhatod a hő-/gázszolgáltató nyakába.
« Utoljára szerkesztve: 2011. 12. 18. 10:04:49 V írta rage77 » Naplózva

Hozzászólások: 82

« Válasz #2 Dátum: 2011. 12. 18. 11:32:18 V »

Nyomtatóhoz nem adnak adatkábelt, mert azt vehetsz külön, azért!  Vigyorog

Viszont...
Miért adnak hozzá 230-as tápkábelt, mikor azt is vehetsz külön.
Miért adnak hozzá patront/tonert, mikor azt is vehetsz külön.

(A nagy globalizációba fejlődnek agyilag visszafelé! Azért!!)
asdf

Hozzászólások: 5.813

« Válasz #3 Dátum: 2011. 12. 18. 11:46:45 V »

Ra van irva a nyomtato dobozara, meg abricsku is van, hogy nincs benne kabel. Ha neadjisten egy multiban vetted, meg orulhetsz is, hogy otthon vetted eszre, igy nem fogsz 1000 ft-ert a Media Marktban usb kabelt venni hozza, mert elmehetsz egy szamtechboltba, ahol 300-ert utanadvagjak Mosolyog
(persze amugy en sem ertettem soha, hogy miert nem adnak hozza kabelt)
kovacs1
Moderátor
****

Hozzászólások: 2.577

« Válasz #4 Dátum: 2011. 12. 18. 13:27:34 V »

Én eddig minden nyomtatóhoz kaptam- igaz másik márkát (Canon) használ a család. (USB, telepítőlemez, induló festék patron, magyar nyelvű használati)
Naplózva

A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
gmkiev

Hozzászólások: 9.493

« Válasz #5 Dátum: 2011. 12. 18. 13:35:07 V »

"(A nagy globalizációba fejlődnek agyilag visszafelé! Azért!!)"
Bizony bizony egy úton jár agyilag vevő, és globalizátor egyaránt.
Lassan felvethetnéd mi a reklamáció tárgya?
hgzoli
Moderátor
****

Hozzászólások: 5.964

« Válasz #6 Dátum: 2011. 12. 18. 13:41:01 V »

Tapasztalatom szerint ez a HP "specialitása", hogy nincs a nyomtatóhoz USB kábel.
Nyomtatóhoz nem adnak adatkábelt, mert azt vehetsz külön, azért!  Vigyorog

Viszont...
Miért adnak hozzá 230-as tápkábelt, mikor azt is vehetsz külön.
Miért adnak hozzá patront/tonert, mikor azt is vehetsz külön.

(A nagy globalizációba fejlődnek agyilag visszafelé! Azért!!)

Patront/tonert ugyan adnak hozzá, de az fél töltetű, úgyhogy igen hamar mehetsz venni újat, ami majdnem annyiba kerül, mint maga a nyomtató.
Naplózva

Azon jól szórakozom, ha hülyén néznek rám, de azon már kevésbé, ha hülyének néznek.
"Nincs olyan eszköz, melyhez az ember ne folyamodna, hogy megmeneküljön a gondolkodás fáradalmaitól." Thomas Alva Edison

Hozzászólások: 82

« Válasz #7 Dátum: 2011. 12. 18. 18:48:50 V »

Canon kismultikhoz nem kapsz.

(Konkrétan amiket láttam... MP-180/190/210/252 típusokhoz nem adtak)

Hozzászólások: 82

« Válasz #8 Dátum: 2011. 12. 18. 18:51:21 V »

Igen, tudom. De attól még adnak... sőt valamikor két garnitúrát is adnak (Canon MP-210 multithoz egyszer kaptam 2x2-őt)   Kacsint
gmkiev

Hozzászólások: 9.493

« Válasz #9 Dátum: 2011. 12. 18. 19:11:19 V »

Te csak potyás vagy, nem fogyasztó! Gonosz Gonosz Gonosz Gonosz Gonosz

Hozzászólások: 82

« Válasz #10 Dátum: 2011. 12. 18. 19:18:23 V »

Lassan felvethetnéd mi a reklamáció tárgya?

A reklamáció tárgya az első hozzászólásban van.
Én meg csak fokozom a hangulatot, hogy mit miért adnak vagy nem adnak!  Vigyorog

Hozzászólások: 82

« Válasz #11 Dátum: 2011. 12. 18. 19:20:23 V »

Te csak potyás vagy, nem fogyasztó! Gonosz Gonosz Gonosz Gonosz Gonosz

Hidd el, tök véletlen volt. Azóta sem nem vettem így nyomtatót.  Vigyorog
bendeguz

Hozzászólások: 151

« Válasz #12 Dátum: 2011. 12. 23. 08:25:24 P »

DVD lejatszohoz sem adnak scart kabelt, az meg meg feltuntetve sincs a dobozon.
Informalodni kell elotte a boltban, mit kap az ember a penzeert es akkor kevesbe eri meglepetes.
webshark

Hozzászólások: 939

re-torziós rugó

« Válasz #13 Dátum: 2012. 01. 20. 10:22:45 P »

DVD lejatszohoz sem adnak scart kabelt, az meg meg feltuntetve sincs a dobozon.
van amelyikhiz adnak, sőt RCA átalakítót is, vagy RCA 3 eres kábelt.
Oldalak: [1]   Fel
  Nyomtatás

Ugrás:

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Impresszum | Linkek
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!