Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 20. 08:56:19 H // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás
Szerző Téma: Garanciás kéziszerszám?  (Megtekintve 2922 alkalommal)

Hozzászólások: 3

« Dátum: 2012. 01. 16. 20:58:21 H »

Üdvözlök mindenkit itt a fórumon! Nekem egy olyan problémám lenne, hogy vásároltam egy TORX bitfej készletet boltban! Ez azért fontos hogy hol, mert úgy gondoltam nem veszek piacról vagy egyéb helyeken, MINŐSÉGET veszek gondoltam blokk ellenében! Autót szerelek, kisebb nagyobb javításokkal és egyéb műveletekhez lenne rá szükségem! A bizonyos készlet 14350ft vagyis nem olcsó! Ehez képest már az első nap eltört belőle az egyik, nem is olyan sokára egy másik is a készletből! Ezt a kettőt használtam! Hívtam is az üzletet hogy gond van a szerszámmal! Eleinte azt feltételeztem hogy anyag hiba de sajnos rá kellett jönnöm hogy a minőséggel van gond! Az üzletben egy év garanciát mondtak a készletre, a csomagoláson öt év áll bár nem magyarul, de rajta van!!! A forgalmazó azt mondta hogy megvizsgálja és majd döntenek. Már sejtettem hogy mi lesz a vége, hát úgy is lett megerőltettem idézem -marhamódon használtam! Pénz nincs, csere nincs, semmi sincs! Kérdem én mire vállalnak garanciát? Szerintem itt ennél a cégnél az árérték aránnyal is vannak nem kicsi problémák! Ebben szeretnék segítséget kérni tőletek, hogy mit lehet ilyen esetben tenni! Előre is köszönöm!

Fórum beleugató

« Válasz #1 Dátum: 2012. 01. 16. 21:05:55 H »

Mikor vásároltad?

Hozzászólások: 3

« Válasz #2 Dátum: 2012. 01. 16. 21:59:15 H »

Január 4-én.

Fórum beleugató

« Válasz #3 Dátum: 2012. 01. 17. 13:21:41 K »

OK. Ez esetben ragaszkodj a független (nem a kereskedő, nem a nagyker, nem a szerződött javítópartnerük) szakvéleményhez. Az, hogy ők mondanak valamit, kevés, független szakvéleménnyel kell alátámasztaniuk, hogy a meghibásodás nem rendeltetésszerű használat következménye, amennyiben mentesülni akarnak a jótállási kötelezettségük alól. Jótállási jegyet kaptál a termékhez?

gmkiev

Hozzászólások: 9.493

« Válasz #4 Dátum: 2012. 01. 19. 09:12:04 Cs »

Talán azt is tudni kéne hol vette? Mert ha multinál az ugyanolyan "piaci"!
Meg aztán aki sűrűn használatra vesz, az ne egy szar készletet vegyék, hanem darabosat.
Rosszat eldobni. Darabosat venni.
Semmi alapja a költséges vizsgálatnak!!!!!
webshark

Hozzászólások: 939

re-torziós rugó

« Válasz #5 Dátum: 2012. 01. 19. 13:35:54 Cs »

Talán azt is tudni kéne hol vette? Mert ha multinál az ugyanolyan "piaci"!
Rosszat eldobni. Darabosat venni.
Semmi alapja a költséges vizsgálatnak!!!!!

Ismerős ez a dolog. Van pár száz Ft-ért hobby készlet meg egy két ezerért jobb, több ezerért tényleg jó.
Ha úgy adták el hogy bocs 1 év akkor egy év gar. Élni kell vele.
Csere vissza. Aztán úgy harmadszor már azért már vitatkozni lehet hogy rendeltetésszerű a használat vagy nagyipari.

Hozzászólások: 3

« Válasz #6 Dátum: 2012. 01. 20. 14:44:11 P »

A készletet csavarboltban vásároltam, tudatosan nem piacról! úGY Gondoltam hogy ennyiért már minőséget adnak-árulnak! Valóban ár-érték probléma van! Sajnos garancia levél az nincs, csak blokkot kaptam! Az a bosszantó hogy közel 15000ft-ról van szó, és nem hogy fizetni, de cserélni sem lehet másikra! Még mindig nem értem hogy mire vállalnak garanciát!?

Fórum beleugató

« Válasz #7 Dátum: 2012. 01. 20. 15:18:42 P »

Leírtam, hogy mit kell tenned.

gmkiev

Hozzászólások: 9.493

« Válasz #8 Dátum: 2012. 01. 20. 19:59:53 P »

Garanciát semmire, legfeljebb jótállást. De megállapítani mi okozza a törést senki sem fogja teljes bizonyossággal.
hellboy

Hozzászólások: 29.343

A fórum ördöge

WWW
« Válasz #9 Dátum: 2012. 01. 20. 20:21:59 P »

szerintem a jótállás is kizárva, csak az előírt jogilag: szavatosság.
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
Wagner
Vendég
« Válasz #10 Dátum: 2012. 07. 02. 18:54:25 H »

A 151/2003.(IX.22) kortmányrendelet 25 termékféleségre ír elő kötelezően jótállást. Ez a termék, nincs benne a rendelet listájában.
Ettől függetlenűl gyártói minőségtanusítvánnyal kellene rendelkeznie.
Létezik ám még a PTK 306...309 un. hibás teljesítés, mely a jelen esetben függatlen szakértői vélemény beszerzését oigényel. Ilyen meg nem létezik, onnantól fogva, hogy ki fizeti annak költségét. Egy-két esetben van független szakértő:
- ha azt a hatóság rendeli ki, és
- ha azt közös megállapodás alapján rendelik ki. Pl.: mediátor. ( nem keverendő össze a moderátorral )
Üdv.: Wagner
Oldalak: [1]   Fel
  Nyomtatás

Ugrás:

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Impresszum | Linkek
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!