Fogyasztóvédelmi Fórum
szeptember 04, 2010, 07:24:38 // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
Nem érkezett meg az aktiváló e-mail?

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: KÉRETIK minden AFM-EXE-ingatlandepo-...stb. panaszos, hogy NE  MAGÁNLEVÉLBEN kérjenek tanácsot, mert napi 600 körüli levelet nem bírok megválaszolni! Tehát a jövőben CSAK ITT a panaszfalon mondják el bánatukat, aki egyéni kezelést igényel, majd megkeresem. Van olyan kedves panaszos, aki két naponta megkérdezi: mizújs...
Ha van újság (bíróság, ORFK, Fogyasztóvédelmi Hatóság) szólok. Kösz a megértést!
MOST a legújabb sláger: a VÉGREHAJTÁSSAL FENYEGETÉS. Aki nem kapott számlát, és JOGERŐS BÍRÓSÁGI HATÁROZATOT, legyen nyugodt. Ha valaki számlát kap: siessen az APEH-től írásban állásfoglalást kérni: beteheti e a könyvelésébe!
Illetve, ha valaki Fizetési Meghagyást kap bíróságtól vagy közjegyzőtől, 15 napon belül éljen ellentmondással, különben jogerőre emelkedik és végrehajthatóvá válik.
Ja, és ha valaki jelentkezik, hogy engem ajánlottak, az írja meg, hogy ki tette. A benkő(úr?) nagyon aktív - de mi is figyelünk! pbanyai
ÚJ! A VPOP is feljelentette az ORFK-n -az egyik kárvallott szellemes szófordulatával élve- a "benkő-polipot"! A PSZÁF vizsgálja a az MKB-s bankszámla forgalmát, a Legfőbb Ügyész pedig "utánanéz" a nemlétező "jogerős bírósági határozatnak", amelyben megtévesztik az "adósokat"... pbanyai (az állítólagos fogyasztóvédők egyike, az Országos Fogyasztóvédelmi Tanács szakértője)

Főoldal   Súgó Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Masszázs fotel /masszázsülés  (Megtekintve 1627 alkalommal)
winner

Nem elérhető Nem elérhető

Profil megtekintése
« Dátum: július 17, 2013, 03:04:35 »

Vonalas telefonon megkerestek bennünket azzal a szöveggel, hogy az EÜ. Minisztériumtól kapták meg a  címünket és mozgássérülteknek (műtéten átesett embereknek) gyógyítóhatású terméket kínáljanak KEDVEZMÉNYES áron. Időpontegyzetetés után bemutatták a terméket ami: 5 beépítet motor a váll, a hát és a derék területeire, 4 féle masszázsmód, intenzitászsabályozás, hálózatról vagy gépkocsiban szivargyújtóról is müködtethető.
Kedvezményes áron, mert a terméket  az EÜ Min. támogatja a súlyos műtét miatt. 40.000 Ft-ot kértek érte (az eredeti ára egyébként 80.000 Ft)és ajándékba adtak egy  kézimasszírozó készüléket. Sok jót és szépet mondott az ügynök  készülékekről. Megrágtuk a dolgot és összeszedtük a pénzt. A készülékre örökérvényű garanciát vállaltak!
  Ezt kétkedve fogadtuk, de jól hangzott és próbáltuk elhinni, nagyon meggyőző volt a szöveg.

Egy hónap múlva uezt a terméket  egy reklámkiadványban 11.900 Ft-ért fedeztük fel!
Sajnos az emberi naivítás határtalan. Mert amikor számla helyett egy bizonylatot adott, amin a cím
ennyi volt. INFRA Bt.  Budapest, Füredi Park 4-6. se adószám, se  honlapcím és a megbízási papírját mutatta, ott már az előző hónapvégén lejárt a megbizatása. kÉRDEZTEM IS, EZ HOGY LEHET, MONDTA FOLYAMATBAN VAN ÉS EZT NEM SZOKTÁK NÉZNI AZ EMBEREK! Minden papír kézzel volt írva!
A céges névjegyzékben se hírük, se hamvuk. De az eladót elértük (ha valakit érdekelmek az adatai, írjon és megadom) és jeleztük, hogy kérjük vissza a pénzünket, mert  becsapott és a EÜ mInisztériumnak köze nincs a dologhoz, megemlítettük a gazdasági rendőrséget is, de nem nagyon riadt meg tőle. Természetesen még ő volt felháborodva,hogy csalónak nevzzük (holott ezt egy szóval sem mondtuk) a nagyjelenete után hívta a főnökét és visszaadta a 40.000Ft-ot.

Amiért most mégis ide beírtam, figyelmeztetni szeretném legalább azokat, akik ezeket az oldalakat olvassák és főleg az idős hozzátartozóikat, hogy az ilyen csalók, szélhámosok nehogy bepalizzák őket is, mint, ahogy minket is.

Nem tudom mitévő legyek, hogy végleg kivonják őket a forgalomból, mert legutóbb Balassagyarmaton üzletelt ez a jó ember. Rendőrségi feljelentést is kellene tennem?
Kérem adjatok tanácsot!
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #1 Dátum: július 17, 2013, 04:35:34 »

hát egy csaló nem szokta visszafizetni a vételárat, mert ugye attól csaló.... nem ismerem őket, de végülis kártalanítva lettél. naívnak tűntél a leírtak alapján, de szerencsédre jól jöttél ki belőle.
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
winner

Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: július 17, 2013, 05:54:18 »

Köszi. Igazad van egy csaló nem szokta....
Én azt gondoltam azért, hogy ne boruljon a bili. Nekem visszaadták ( egyet bebuktak), de ettől még továbbra is átverik azt az idős, szegény réteget, akik elhiszik, hogy az EÜMin.tól küldték a megsegítésükre és még 40 e Ft kedvezményt is kapnak a vásárláshoz.
Akkor lennék 100 %-ig elégedett, ha többé senkit nem csaphatnának be. Ez irreálsi dolog?
Naplózva
hellboy
Global Moderator
Tudatos Fogyasztó

A fórum ördöge

Profil megtekintése WWW
« Válasz #3 Dátum: július 17, 2013, 06:05:22 »

természetesen nem. szomorú, hogy manapság valaki abból csinál "karriert", hogy idős, jóhiszemű embereket becsapva értékesít. felháborodásod eme része teljesen jogos.
Naplózva

"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által."         -         "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
SMáté
Vendég
« Válasz #4 Dátum: július 17, 2013, 11:13:24 »

Jó, hogy szóltál. Szerintem attól félt, hogy szólsz az Eüm-nek. Amúgy kötelessége lett volna vissza adni a pénzt azon az elven is, hogy amennyiben nem tájékoztatott a 8 napos elállás lehetőségéről (mivel nem boltban vetted a készüléket), a szerződésed jogilag semmis.
Naplózva
Oldalak: [1]   Fel
  Nyomtatás  

Ugrás: