siSi56
Nem elérhető
|
 |
« Dátum: 2012. 02. 07. 11:42:29 K » |
|
2011.07.05.-én ZANUSSI ( ZWF - 1000 M) elöltöltős mosógépet vettünk. 2011.07.11.-én, 2011.10.03.-án és 2011.11.10.-én Electrolux szervizt hívtunk mert már nem bírtuk elviselni a gép zaját. Olyan zajt ad ki mintha " rezonálna" mosás közben és a szivattyúzások előtt. A másik gépet azért cseréltük le mert " zajos " volt, de ez az ujj mosógép túltesz mindenen. A szervizes harmadszor a következőket mondta" ha mosogépet akarunk vásárolni akkor ELŐTTE szoljunk nekik és ŐK majd megmondják, hogy milyen gépet vegyünk, mert ezek a modern gépek már nem olyan csendesek mint a régiek.Továbbá a tudomásunkra hozták hogyha még egyszer kihívjuk Őket azért már fizetni kell mert az Electrolux nem tűri, hogy ilyen sokszor hívják Őket és nyugodjunk bele hogy ilyen hangos a mosógép, hát mi nem igazán tudunk ebbe belenyugodni az ára 67.999.Ft.volt és ennyiért  akár még " jó mosógépet is vehettünk volna. Mit tehetünk, hogy az elviselhetetlen géptől vagy annak zajától megszabaduljunk?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #1 Dátum: 2012. 02. 07. 12:09:20 K » |
|
hát nehéz mit mondani.... még a 200ezres Miele gépek sem hangtalanok. minden gépnek van egy azjszintje, erről leírásában lehet tájékozódni, ezt a zajszintet meg kell mérni működés közben, amit minden valószínűség szerinte a szerviz ahányszor kint voltatok, megis tették... ha alatta van, normális. tippem szerint alatta van. az hoyg hangos, relatív. a 68e az marhára nemsok... az egy alaptipus ára inkább. javaslatom a füldugó, esetleg a vizesblokk ajtajának hangszigetelése...
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2012. 02. 10. 11:47:20 P írta hellboy »
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
siSi56
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #2 Dátum: 2012. 02. 10. 09:33:18 P » |
|
hellboy. R E Z O N Á L, szerintem gyári hibás! Nem ez az első mosógépünk tehát tisztában vagyok vele, hogy mi az a zajszint és mi az ami nem az üzemeléskor kellene, hogy zajongjon.EZ A HANG NEM AZ A HANG AMIT EL LEHET VISELNI AKÁR FÜLBEDUGVA AKÁR NEM, MERT NEM A MOSÁS/ MOSOGÉP ALKALMAZÁSAKOR " illendő" ZAJ Az ára meg relativ mert ugye kinek. mi a kevés vagy sok. Egyebekben azt szeretném tudni, hogy a fogyasztóvédelem foglalkozik-e ilyen üggyel, és ,hogy a Zanussi-t itthon gyártják-e? ( a szervizes nem mondta meg hiába kérdeztem és nem találom a gyártót a gép-könyvben csak a forgalmazót).Üdv:
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #3 Dátum: 2012. 02. 10. 11:46:45 P » |
|
aláhúztam előző írásomban a lényeget.... hoyg értsd. és ha az áll fenn, akkor akárhova mehetsz mindenhol zárt ajtókra fogsz találni. a fogyasztóvédelem, bejelentésre, csak az elkövetett jogszabályi vétségeket vizslatja, senki helyett nem fog reklamálni, eljárni....
|
|
|
|
|
Naplózva
|
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
|
|
|
|
Wagner
Vendég
|
 |
« Válasz #4 Dátum: 2012. 07. 22. 19:07:25 V » |
|
Ez nem így van!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
gmkiev
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
|
 |
« Válasz #5 Dátum: 2012. 07. 25. 05:22:10 Sze » |
|
Ez nem így van!
"Kecsegtess" barátom. Mi változott és mitől? A témához annyit. Mint tudjuk minden háztartási gépnek van egy engedélyezett zajszintje. Nekem pl, van műszerem és simán megmérem. No még soha nem volt utána panasz. Megjegyzem, drága emlékű nagymamám mángorló fája sem volt hangtalan.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #6 Dátum: 2012. 07. 25. 08:27:28 Sze » |
|
Ez nem így van!
ez bizony így van. én leírtam a teendőket, mi miért, hova, menniyért. te meg idejössz, bebüffentesz "nagy okosságot", hoyg ez nem így van. akkor nosza, fejtsd ki, támaszd alá jogszabályokkal. ha meg nem tudod, inkább ne szólj...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Wagner
Vendég
|
 |
« Válasz #7 Dátum: 2012. 07. 28. 20:28:38 Szo » |
|
Kredveseim: a 2012 július 22.én bejegyzett idézem " ez nem így van " megjegyzést nem én írtam !!!
Létezik az, hogy nem csak a jó kinai termékeket, hanem az én nevemet is hamísítják!
Tisztelettel: Wagner
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó

Nem elérhető
Fórum beleugató
|
 |
« Válasz #8 Dátum: 2012. 07. 29. 06:53:15 V » |
|
Márpedig ugyanarról az IP-ről jött az is, mint a többi hozzászólásod.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #9 Dátum: 2012. 07. 30. 08:20:49 H » |
|
Kredveseim: a 2012 július 22.én bejegyzett idézem " ez nem így van " megjegyzést nem én írtam !!!
Létezik az, hogy nem csak a jó kinai termékeket, hanem az én nevemet is hamísítják!
Tisztelettel: Wagner
létezik, úgy hívják tudathasadás. vagy annak lágyabb verziói. de egy jó beb@szás után is lehet így járni... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szonihuni
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #10 Dátum: 2012. 08. 07. 08:03:49 K » |
|
Az én problémám az lenne hogy idén május 5-én vettünk egy csúcsminőségű mosógépet! Július 6-án feladta a szolgálatot, amit aznap be is jelentettünk. Rá 4 napra hívott a szervizes (hétvége is volt) hogy ki se jön mert tudja mi a gond, beszállítják a gépet. Cserekészüléket próbál intézni. (mosógépet elég nehéz nélkülözni egy 4 tagú családban 2 kicsi gyerekkel) Akkor viszik el a gépet ha itt az alkatrész, megrendeli azonnal. Rá egy hétre el is vitték. Cserekészülékért nem reklamáltam mert abban a hitben voltam hogy megjött az alkatrész, és onnantól 3-4 napot mondtak a szerelésre. Újabb hét telt el és panaszt tettem a csúcsminőségű terméket gyártó cégnél, mert kiderült hogy még meg se érkezett az alkatrész. 2 nap múlva kaptam egy csere készüléket. a 7kg-os helyett egy 4,5 kilósat, amit 10x kellett átmosnom előtte. Gondolom zabálja a vizet, meg az áramot..... Azóta persze semmi hír  Pénteken még azt a választ kaptam hogy nincs kész. Meddig kell türelmesnek lennem egy 2 hónapig működő csúcsminőségű mosógéppel szemben, amit több mint 1 hónapja nélkülözök?  ?? Motor és valamilyen panel csere kell benne. Mikortól fordulhatok hatósághoz? Hol tudok ennek utána nézni? Köszönöm a választ.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #11 Dátum: 2012. 08. 07. 08:32:06 K » |
|
az az igazság, hoyg mivel kaptál a javítás idejére cserekészüléket, amit nem kötelező adni, így nem állhat fenn az a kitétel, hoyg neked jelentős kényelmetlenséget okozna a készülék mellőzése míg javítják. amúgy hadd kérdezzemmeg milyen márka ez a csúcsminőségű termék, és hol vetted, mennyiért?
privát vélemény, amit anno műszaki áruház vevőszolgálatvezetőjeként tapasznyaltam: csúcsminőség a miele, ára 200e felett. azt vannak a nagyon jó minőségűek: bosch-siemens, néhány fagor, és samu gép, meg egykettő eltalált whirlpool, ezek ára100-200e között, azt vannak a többiek, 100e alatt, ezek 3év alatt elhalnak. és vannak az anonímek, olyan 50e körül, meg egykettő nevesebbnek hitt márka, mint pl a zanussi, beko, indezit, nah ezeket jobb ha messzire kerülöd. érdekes módon ritkán vannak egész jól eltalált konstrukciók, kisebb de gyorsan orvosolható problémával, legutóbb a dimarson-nak volt ilyen készüléke elöltöltős 60e körül. majdnem iparinak is elment olyan szép és robusztusos volt...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szonihuni
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #12 Dátum: 2012. 08. 07. 08:40:08 K » |
|
Panasonic akciósan 105e Tehát akkor még akár hónapokig be kell fogni a pofámat? Azért botrány hogy 2 hónap után motor és panel csere, és a szervízes tudta, mert nem az első ilyen gondja.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
hellboy
|
 |
« Válasz #13 Dátum: 2012. 08. 07. 09:57:34 K » |
|
nem, nem kell befogni, csak jeleztem, hoyg azért rendesek voltak s adtak addig használatra egy másikat. én sem tartom normálisnak, hoyg ennyi idő alatt elmegy benne akármi is. a panasonic meg sosem gyártott nagygépet tavalyi évig tudtommal... tehát kb olyan mintha énis kitalálnék valami márkanevet, majd megvásárolnék valami technikát, felcímkézném, s adogatnám. kb ugyanaz lenne a minőség...persze neki több pénzük van a háttér kiépítésére mint nekem.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
szonihuni
Nem elérhető
|
 |
« Válasz #14 Dátum: 2012. 08. 07. 10:18:12 K » |
|
Maga a Pana normális volt. Írtam nekik egy emailt. 1 órán belül jött a válasz hogy intézkednek, és még egy óra se telt el, és hívtak a szervízből, hogy hoznak csere készüléket. Ja és most hívtak, Holnap hozzák a gépet. 1 hónap..... Jól tudom ha 3x ugyanaz a probléma akkor vissza adják a pénzt? Bár ne legyen már semmi, mert ez kicsit gáz volt 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|