Fogyasztóvédelmi Fórum
2013. 05. 18. 19:51:20 Szo // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a NAIH Weltimmo S.R.O. által megtámadott határozatát hatályon kívül helyezte. A bíróság nem foglalt állást abban a vonatkozásban, hogy a vizsgált adatkezelés jogszerű lenne, csupán eljárási hiba miatt helyezte hatályon kívül a határozatot.Az ítélet szóbeli hirdetése során az indokolásban nem szerepelt azon megállapítás, miszerint: „A bíróság indoklásában – többek között – leszögezte, hogy cégünk jogosan tárolja azoknak az adatait, aki nem rendezték cégünk felé fennálló hirdetési díjakat, így tehát az Ön adatait is.
A Hatóság folytatja eljárását az ingatlandepo.com és az ingatlanbazar.com üzemeltetőjével szemben. A Hatóság egyrészt a korábbi panaszok körülményeit kívánja ismét, részletesen feltárni (ezt szolgálja ez a levél is), másrészt pedig folyamatosan fogadja és kivizsgálja az új panaszokat.” BŐVEBBEN
------------------------------------------
Együttműködö partnerünk: a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara RÉSZLETEK ITT

-------------------------------------------
A panaszfal.hu a Facebookon! Lájkold!

Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció
Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás
Szerző Téma: Mobiltelefon telenoros  (Megtekintve 1062 alkalommal)

Hozzászólások: 5

« Dátum: 2011. 06. 18. 21:03:28 Szo »

2011. június 3-án vásároltam a Telenornál egy Samsung Galaxy Ace típusú készüléket 1 év garanciával. A telefon már másnap kikapcsolt magától amikor hozzá sem nyúltam csak az asztalon hevert. Azt gondoltam biztos véletlen. De a véletlenek megismétlődtek minden nap. Megelégeltem a dolgot persze a 3 napos cseréből kicsúsztam 9-én bevittem a szakszervizbe. Átvették állítólag szoftvert frissítettek rajta és náluk a hiba nem jelentkezett. Másnap visszakaptam. Még aznap újra jelentkezett a hiba ismét elvittem a szervizbe. Nagyon segítőkész volt a szerelő, mondtam most 2 napig teszteli majd szólt, hogy készen van semmi baja és visszakaptam a készüléket. Pár óra elteltével újra előjött a hiba. Bosszantó, mert a szerviz 45 km-re az otthonomtól van illetve azt mondták amíg ők nem tapasztalják a hibát addig nem tehetnek semmit.

Van egy vadonatúj nem túl olcsó készülékem, amit tulajdonképpen nem tudok rendesen használni, mert a legváratlanabb helyzetekben hagy cserben. Mit lehet ilyenkor tenni? Hetente járjak szervizbe? És ha a szervizben jelentkezik a hiba de azt a legkönnyebb mondani hogy nem?

Előre is köszönök mindenféle segítséget és ötletet!

Bianka
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó

Hozzászólások: 5.304

« Válasz #1 Dátum: 2011. 06. 18. 21:40:57 Szo »

A szervizben nem feltétlen jön elő az ilyen jellegű hiba. Beszéld meg a szervizzel, hogy te vállalod, hogy elviszed hozzájuk a készüléket és leülsz egy olyan helyre náluk bekapcsolt mobillal, ahol nem zavarod őket remélve, hogy produkálni fogja a hibát. Mondd el nekik, hogy te rászánod egy teljes napodat, mert biztos vagy a dolgodban, nekik pedig csak a passzív társaságod kell elviselniük. Egyébként az elmúlt napokban elég meleg volt, a szervizben meg valószínűleg légkondi van. Akár ez a tény is okozhatja azt, hogy náluk nem kapcsol ki a telefon, nálad pedig igen. Merthogy a hiba hőfüggő is lehet.

Hozzászólások: 5

« Válasz #2 Dátum: 2011. 06. 18. 22:51:27 Szo »

Köszi a választ, de azért ez kicsit abszurd, hogy beüljek egy üzletbe egész napra! Egyrészt erre időm sincs, másrészt elég kellemetlen lenne ott ülni mint egy kirakati baba, hiszen ez egy telefonos bolt egy kis pulttal ami a szakszerviz. A hőmérsékletről meg csak annyit, hogy sose volt kinthagyva tűző napon és voltak esős napok is amikor 20 fok körül volt egész nap és mégis kikapcsolt!
gmkiev

Hozzászólások: 9.492

« Válasz #3 Dátum: 2011. 06. 19. 06:04:42 V »

A szervizesek rémálma, ha a fogyasztó által leírt hiba nem jön elő mikor vizsgálja a reklamált, bármilyen műszaki cikket.
Nem érdekelt a szaki abban, hogy ne segítsen neked, de elszámolási kötelezettsége van a megbízója felé. Tehát ennek fényében ítélkezz.

Hozzászólások: 5

« Válasz #4 Dátum: 2011. 06. 19. 09:52:29 V »

Én nem ítélkeztem, sőt leírtam, hogy segítőkész volt a fiatalember! Csak próbálok megoldást találni arra, hogy hogyan lesz újra használható telefonom a jó pár 10 ezer Ft-omért cserébe Szomorú

Hozzászólások: 5

« Válasz #5 Dátum: 2011. 06. 19. 15:36:43 V »

És azt is hozzá kell tegyem, csak az akkumulátora kivételével kapcsol be újra!
xbossdaddyapu

Hozzászólások: 2

« Válasz #6 Dátum: 2012. 09. 13. 22:36:58 Cs »

Nem mindennapi a problémám?! Tavaly vásároltam előfizetéssel Cegléden a Telenor-nál egy Samsung Galaxy Ace GT-S5830 típusú készüléket.Sokszor megszakadt a hálózati kapcsolat a telefonomon,pedig a barátaimnak mellettem hibátlan volt.Az aktuális frissítéseket mindig megcsináltam,gondolván,hogy valami softweres hiba lehet.Nem segített ez sem.A zenelejátszás közben recseg,ill. kattog a hang.A múlt héten ismét elkezdtem frissíteni az androidot,amikor a folyamat váratlanul megszakadt.Már a telefonba nem tudtam életet lehelni.Ekkor hívtam a szervizt,akik el is vitték.Felhívtak,hogy nem áll módjukban a készüléket megjavítani,mert az Ausztriában van bejegyezve,és küldjek egy eredetiséget bizonyító osztrák számlát.Az lenne a kérdésem:1. Mi közöm van nekem ahhoz,hogy az eladó cég honnan szerzi be a termékét?2. Miért nem az eladótól kéri a szerviz a számlát,miért tőlem,amikor a céges folyamatokba nekem nincs betekintésem?Ma reggel a Telenor partnernél bent voltam(C***d ,K****h tér 6.)ahol is közölték velem,hogy az imei számban elírás történt,valószínű,ez okozta a galibát,és hogy nyugodtan vitessem el a szervizzel a készüléket.Bejelentettem ismét,mire a szervizes hölgy nagyon készséges volt,és megint csak arra hívta fel a figyelmemet,hogy csinálhatok bármit,ezt a telefont garanciában nem javítják meg,az előbbi ok miatt.Az lenne a kérdésem,hogy mi lesz a telefonommal,és hogy ki fog ezért kárttéríteni engem?
rage77
Global Moderator
*****

Hozzászólások: 29.949

Fórum beleugató

« Válasz #7 Dátum: 2012. 09. 14. 07:30:27 P »

Te az eladóval vagy szerződésben, nem a szervizzel. Vidd vissza a boltba, és mondd meg nekik, hogy intézzék ők a javítást, mivel az ő dolguk alapvetően. Számlát, stb.-t vidd azért magaddal a boltba.

xbossdaddyapu

Hozzászólások: 2

« Válasz #8 Dátum: 2012. 09. 14. 22:02:01 P »

Sajnos az eladó azt mondja,hogy az egy éven túli(kiterjesztett garancia)rá már nem vonatkozik,így ő már nem tudja,csak én a szervízbe küldeni a telefont.Szinte mindenütt leszarnak,vagyis nem teljesen,mert ma kaptam a samsung ügyfélszolgálattól egy olyan mélt,hogy küldjem el az összes vonatkozó dokumentum másolatát,mert csak így tudják kivizsgálni az ügyemet.Beszarok,már a szervízben minden ott volt,most megint futhatok egy kört a szar hulladék telefon miatt.Legszívesebben agyontaposnám,és a gyártónak elküldeném a videót,ja és minden videómegosztóra-antisamsung reklám.Legalább az ebbe ölt energiának lenne értelme.Nem??!!
kovacs1
Moderátor
****
Elérhető Elérhető

Hozzászólások: 2.577

« Válasz #9 Dátum: 2012. 09. 14. 22:16:42 P »

A teljes garancia jótállás időszakban a kereskedő köteles helytállni, jogi nyelven ő a kötelezett. Minden kapcsolódó ügyintézés őt terheli. (szakvélemény beszerzése, készülék továbbítás, stb.)
Naplózva

A szolgáltató van a fogyasztóért, még akkor is, ha ez tartalmaz néha kiszolgáltatottságot. A kiszolgáltatottság csak pozitív erkölcsi feltételek megteremtésével csökkenthető.
Katus

Hozzászólások: 8.175

« Válasz #10 Dátum: 2012. 09. 15. 09:40:53 Szo »

le akarnak rázni, ne hagyd
asdf

Hozzászólások: 5.810

« Válasz #11 Dátum: 2012. 09. 15. 10:30:54 Szo »

Most nem tudom megnézni a saját garilevelemet, de ha olyan van benne, hogy a +1 év kiterjesztett gari vállalója és kötelezettje pl. a Samsung mo., akkor ahhoz a pannonnak tényleg semmi köze.
Oldalak: [1]   Fel
  Nyomtatás

Ugrás:

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2006, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Impresszum | Linkek
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!