« Dátum: 2012. 05. 14. 12:50:44 H » |
Sziasztok!
Az alábbi problémán lenne egy 2,5"-os külső merevlemezzel kapcsolatban. 2010 év végén-2011 év elején rendeltem interneten keresztül. 12+24 hónap garancia van a készülékre. Amit alább olvasni fogtok csupán hab a tortán. Míg eljutottam egyáltalán odáig, hogy kiderítettem ki a magyarországi garanciális szerviz, na az volt a csúcs. Vagy 6 telefonomba került.
A történet: 2012.04.04-én, miután kiderítettem végre kinek kell küldenem a készülékemet, egyből postára adtam az adott cég felé. Boríték tartalma: készülék gyári dobozban (mert megőriztem), hivatalos hologrammal ellátott garancialevél és kísérőlevél amiben leírtam a hiba okát. Sajna a nagy kapkodásban elfelejtettem elérhetőséget írni a levélben. Azonban a mai mobil világban is lehet a postán utánvétes levelet feladni, tehát ha értesíteni akartak volna, meg tudták volna a tenni.
Mai napi válasz, miután tegnap levelet küldtem nekik, hogy reagáljanak végre valamit. (2012.05.14.)
"A postán küldött csomagja 2012.04.11-én érkezett szervizünkbe a ..... hivatkozási számon, azonban elérhetőségek hiányában nem tudtuk Önt értesíteni. A bevizsgálás megtörtént, szervizes megjegyzés: „A gyári számos címke hiányzik róla, emiatt nem kezelhető garanciában. Javítatlanul vissza.”
Amennyiben kívánja, 2000 Ft+ÁFA összegért utánvéttel az Ön által megadott címre postázzuk, vagy szervizünk ügyfélszolgálatán ....... címen átvehető a termék munkanapokon 8 és 17 óra között."
A készülék egyik napról a másikra adta meg magát. Soha nem lett szétszedve. Én megállapítani nem tudom, hogy nincs rajt címke hiszen a készülék a társaságnál van. Sajnos nem fotóztam le. Azt sem tudom, hogy az említett gyári címke hol található. Ha készüléken kívül, akkor ez esetben bármikor leeshet róla, hiszen hordozható merevlemezről beszélünk, tehát ez nem lehet indok a részükről. Ha pedig készüléken belül található akkor pedig a gyártót kellene megkérdezni, akinek ők a garanciális szervizei, hogy miért nem található címke a készülékben. Kérdésem ezek után csak az, hogy mit lehet. A szerviz nemes egyszerűséggel lerázott. Ez részemről elfogadhatatlan. Minden egyes segítő válasznak örülnék.
Köszönöm!
Üdv: salapeti
« Válasz #1 Dátum: 2012. 05. 14. 19:46:07 H » |
újonnan vetted vagy használtan? oda kellett volna vinned ahol vetted, s most akkro nem lennél ilyen pácban, hoyg menni kellene érte... a gyári számos címke a hátoldalán szokott lenni többek között az ilyen készülékeknék, s sokan leszedik, mert minek az oda...  de van hoyg csak feltaknyolva volt, s a meleg hatására szépen lehullott onnan.... ez persze nem kell hoyg téged érdekeljen, de azis tény, hoyg így nem tudják beazonosítani a készüléket... gondolom, de van itt pár számtech szervizes is, majd megerősítenek vagy megcáfolnak. viszont a kótállási jegyen van egy samsung hotline szám, azt felívva közlik veled a legközelebbi szervízt, így nem kellett volna 6felé telefonálni... de tippem szerint vagy HRP-s a cucc, vagy Ingram Micro-s.... azoknak meg ott a saját jótállási jegyük, minden kontaktal. legközelebb a vásárlás helyére vidd vissza, s akkor nem lesz ilyen gondod.
Naplózva
"Hiszek benne, hogy az emberek alapvetően jóindulatúak, de azt is tudom, milyen könnyű befolyásolni őket az előítéletek, a gondolkodás módszeres torzítása, az ésszerűsítési kényszer, a "mi jobban tudjuk" -féle elméletek által." - "Mindenki tudja, hogy mit kell tenni. Kivéve engem."
asdf
TF2 Tagok
Aktív Fórumozó

Hozzászólások: 5.813
« Válasz #2 Dátum: 2012. 05. 14. 19:58:58 H » |
A szurke jotallasin szerintem van contact info, masreszt pedig gyari szam nelkul tenyleg nehez gariztatni. Esetleg egy esdeklo levelet a samsungnak (nem a szerviznek!) meg az elhozatal elott, hogy a dobozban levo hdd gyari szama alapjan hataroljak be a gyartas idejet, es minositsek garisnak az esetet.
« Válasz #3 Dátum: 2012. 05. 14. 20:13:11 H » |
Köszönöm a válaszokat.
A készüléket interneten keresztül rendeltem. Vadonat új volt a készülék. 1,5 év után mondta be az unalmast. Akitől vásároltam lett megkérdezve legelőször. Ő csak forgalmazó és nem garanciális szervíz. Ezután hívtam a samsung közpotot, ahol kiderült, hogy ők a garanciális szervizét a külső merevlemezeknek lepasszolták és egyáltalán nem foglalkoznak vele. Megadtak egy külföldi céget és egy honlapot, hogy ott érdeklődjek. Ekkor bedühödtem és követeltem, hogy magyar elérhetőséget adjanak, mert Magyaroszágon vagyunk. Nagynehezen megkaptam az elérhetőséget. Ez nem más volt mint az a cég aki valóban a külföldi vállalttal kapcsoltaban áll és ők végzik a magyaroszági szervízt és a külső merevlemezek garanciális cseréjét is. Beszéltem is velük telefonon és megerősítést kapta, hogy valóban ők azok akiket keresek. Tehát nem véletlenül ejtettem meg azt a sok telefont. Ezek után pedig következett az amit már az első levelemben leírtam. Ja azt is megírták, hogy postai utánvéttel fizessek 2000+ÁFA- és visszakaom a merevlemezt. Vicces. Kereskedelemben dolgozom, ezért tudom, hogy mennek a dolgok. A garanciális terméket a szervíznek kötelessége kicserélni, ha megvan a garancialevél és a számla. Illetve azt visszajuttani a felhasználónak, de nem a felhasználó terhére.
Üdv: salapeti
« Válasz #4 Dátum: 2012. 05. 14. 20:18:57 H » |
a jog a forgalmazót kötelezi a jótállási, szavatossági igények elsőszámú felelőssé, teljesítés terén. nem a szervizt... és egy termék nem attól lesz "garanciális", hoyg megvan hozzá a számla és a garancialevél... hozzáteszem a garancia szó fogalmát nemis ismeri a jog... és a szerviznek nem kötelessége semmi sem az általad felsoroltak közül. én nem kérkednák a helyedben a jártasságoddal a kereskedelemben, ami hagy némi kivetnivalót azért...
« Válasz #5 Dátum: 2012. 05. 15. 07:05:26 K » |
Csak, hogy pontosítsunk.
Úgy érzem mindenki engem próbál hülyének nézni, amiért segítséget merek kérni. Ezek szerint húzzam be fülem farkam mint általában minden magyar ember és hagyjam annyiban, hogy ismét egy kereskedőnek és egy nem törődöm szerviznek legyen igaza. Hát nem.... Csak jelzem itt most én vagyok az áldozat!
Arra kérem azokat akik csak kioktatni tudnak, hogy hanyagoljanak. Segítséget kértem, hogy ezek után kihez forduljak. Gondoltam nem én vagyok az első.
« Válasz #6 Dátum: 2012. 05. 15. 07:36:42 K » |
senki nem mondta hoyg húzd be füled farkad. fuss neki mégegyszer a leírtaknak, mert ketten is köztük jómagam, írtunk választ a kérdéseidre. hoyg mit tudsz kezdeni velük, értelmezésileg, gyakorlati megvalósításában, az már a te dolgod. de itt tanácsot kaptál, nem kioktatást...
Katus

benedek2
Elérhető
Hozzászólások: 82
« Válasz #8 Dátum: 2012. 05. 15. 08:16:11 K » |
A gyáriszám minden vinyó HDD-jébe be van égetve és az jópár segédprogrammal kiolvasható.
Ennek ellenére a címke hiánya necces lehet. Pl. a Seagate esetén a gyártó oldalán található garancia ellenőrzőlista szerint a címke sérülése (pl. mert olvashatatlanok az adatok) gyári garanciavesztéssel jár. Samsungra vonatkozólag ilyet ugyan nem találtam (nagyon nem is kerestem), de feltételezem, hogy náluk is hasonló a helyzet.
« Válasz #9 Dátum: 2012. 05. 15. 08:18:31 K » |
Elnézést mindenkitől a kirohanásért, csak már idegesít nagyon a téma. Egyszerűen mindenhol falakba ütközök és nem jutok előbbre. Felhívtam a samsungot 5 percel ezelőtt, ahol ismét a két szervizhez irányítottak. Felhívtam az adott szervizt, ahol továbbra is a címkére hivatkoznak. Azt mondták ez olyan mint egy autó alvázszáma amit átütnek, így nem lehet beazonosítani a szervizbe a készüléket ezért nem fogadja el a cserkérelmemet. Kaptam egy e-mail címet amire megírhatom a panaszomat. Hurrá. Az mondták ők bizonyítani tudják, hogy nem volt címke a készüléken. Én nem hiszem el, hogy az azonosítás csak ez alapján az átkozott papírfecni alapján történhet a mai világban. 1 perce küldetek egy sms-t, hogy a készülék javítása elkészült. Hirtelen megörültem, hogy a panaszom miatt mégis foglalkoznak a kérdéskörrel. Felhívom őket. Hát ők csak lezárták az esetet. Továbbra sem jó a készülék. Erre megkérdeztem mit csináljak vele ha továbbra sem jó? Hát ők nem tudják. Az sms pedig csak egy általános szöveg volt. Hát köszönöm szépen.  Kicsit viccesnek tartom, hogy ennyire nem törődnek a fogyasztók érdekeivel. Fogyasztóvédelemnél kopogtassak szerintetek?