Fogyasztóvédelmi Fórum
2018. 04. 20. 13:31:07 P // *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek: HIRDETÉSSZERVEZŐKET KERES A hamarosan ismét megjelenő  Ország-világ Magazin  ÉS HONLAP-CSALÁDJA: panaszfal.hu; civilia.hu; orszag-vilag.hu;
letkerdesonline.hu
Jelentkezés rövid fényképes bemutatkozólevéllel:    pbanyai@gmail.com
 
   Főoldal   Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: A Társadalom Biztositás Közgyógy Ellátásra Jogosító Igazolvány.  (Megtekintve 43048 alkalommal)
Végvári Attila József

Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 337


WWW
« Dátum: 2007. 11. 28. 11:26:34 Sze »

Kedves forum társaim!

Lehet hogy közvetlen nem ide tartozik, a téma de érdekeség képpen le írom. Lehet hogy valaki esetleg tud majd segiteni. Vagy esetleg mások is jártak hasonlóan, mint én. De azért egy elég érdekes téma.
Bár a témát nem véletlen rakatam az Egyéb szolgáltatások közzé mivel nem igazán tudtam hova tenni, s a téma igazából az egésszég ügyi részhez tartozik, mint fogysztóvédelemhez. Bár néző pont kérdése hogy mennyire fogysztó védelem. Bár olyan szempotból meg szerintem igen hogy a hivatalok sokszor velünk kis emberekkel "packáznak".

A Story a következő:

Érdekes Story-t szeretnék le írnia a Köznyogy igazolványokkal kapcsolatban.

A story ott kezdődik hogy mozgáskorlátozott vagyok születésemtől kezdve. A szűleim a születésemtől kezdve egészen 2000. Június 30. ig kapták utánam a megemelt családi pótlékot, azzal az inodkkal hogy a mozgáskorlátozotság tartos betegségnek minősül! Aztán egy 2001.-es törvény értelmében az emelt összegű családi potlékot a szüleimtől megvonták, azzal az indokkal hogy 18. életévét betöltött felnött korú gyermek esetén, a feltöt korú "Gyermek" saját jogán, saját maga kapja a családi pótlékot. Vagyis ez jelen esetemben, az történt hogy 2001. Június 30. ig a szüleim kapták a megemelt összegű családi pótlékot, de ezután 2001. Július 1.-től már én sját magam után kapom a családi pótlékot. Vagyis 2001. Július 1.-től én Végvári Attila József kapom a megemelt összegű családi pótlékot! Jelenleg is kapom a magasabb összegű családi pótlékot. Melynek jelenlegi összege: 19400 Ft. A megemelt családi pótlékot jelenleg tartós betegség miatt kapom. Ujabb felül vizsgálat nem szükséges! Orvosi Igazolás érvényesége: Érvényeség kezdete 1977. Augusztus 16. Érvényeség vége: Végleges! Vagyis életem végéig kapom a megemelt összegű családi pótlékot!

Na már most a közgyógy igazolványt 1993 óta egészen ez év 2007. Április 21.-ig megkaptam, arra hivatkozva hogy magasabb összegű családi potlékot kapok. Minden féle orvosi és egyéb igazoáls nélkül a lakhely szerint önkormányzat ki is állitótta a közgyogy igazolványt arra való tekintettel hogy magasabb összegü családi pótlékot kapok, s erre alanyi jogon jár a közgyogy igazolvány. Csak a családi pótlékot kellettet le igazolnom, más egyébet nem kellet igazolnom ez idáig! És idáig minidig meg kaptam! Most idén 2007.-ben pedig jött a slusz poén! Ami megdöbentö! Idén már nem kaptam meg a közgyögy igazolványt! Hiába kapom a magasabb összegű családi pótlékot, és hiába tartosan beteg vagyok, s hiába járna alanyi jogon a közgyögy igazolvány! Nem, nem kaptam meg a közgyögy igazolványt! Az önykormányzat arra hivatkozott hogy, a betegségemre vagyis a mozgáskorlátozottságra nem szedek redszeres olyan gyogyszert mely közgyogyra felírható. Vagyis igazolnom kellene hogy kifejeztetten a mozgáskorlátozottságomra szedek olyan gyogyszert ami közgyogyra is fel írható! Na már most ilyen igazolást csak a házi orvosom adhatna, de a házi orvosom ilyen papirt nem tud adni, mert olyan gyogyszer nincs jelenleg ami kifejezetten a mozgáskolátozotsák / mozgás sérülésemre. Nem csak közgyögyra nincs hanem egyáltalán ilyen gyogyszer nem is létezik jelenleg amely ezt orvosoná. Vagyis emiatt a közgyogy igazolványtól el estem.

Na már most, az a kérdés hogy alanyi jogon kinek jár a közgyogy igazolvány és kinek nem? Mert idáig aki magasabb össezegű családi pótlékban részesült annak alanyi jogon járt a közgyögy ellátási igazolvány is! Szoval most vajon mi a helyzet jelenleg? Jár vagy nem a közgyögy igazolvány? Ezek a kérdések merületk fel bennem. Tudna valaki sgiteni ebben a kérdésben?

Elnézést kérek, ha estleg mégse tartozna ide a téma. De úgy gondoltam mivel ez egy panaszfal, hát le írom panaszomat. Bár tudom hogy ez a panaszfal forum elsődlegesen egy fogyasztó védelmi oldal, de ha azt nézzük hogy valakinek esetleg ez is egy panasz lehet.
De úgy gondoltam hogy, hátha akad azért valaki aki segiteni is tud az adott témában.

Köszönöm hogy le írhatam.

Üdvözlettel: Donci77
Naplózva

Trysii
Aktív Fórumozó
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 10.703


Hobbifanatikus fogyasztó- szemfelnyitogató


« Válasz #1 Dátum: 2007. 11. 28. 11:46:37 Sze »

Nem igazán értem. Ha nem szedsz gyógyszert, akkor miért van szükséged a közgyógy igazolványra? Vagy szedsz? Nem derült ki pontosan a számomra a panaszodból.
Naplózva

Csak teszem a dolgom
Supervisor
Aktív Fórumozó
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 801


« Válasz #2 Dátum: 2007. 11. 28. 12:37:34 Sze »

Nem igazán értem. Ha nem szedsz gyógyszert, akkor miért van szükséged a közgyógy igazolványra? Vagy szedsz? Nem derült ki pontosan a számomra a panaszodból.

Három és félévtizedes egészségügyi gyakorlattal még nem találkoztam olyan mozgáskorlátozottal aki ne szedett volna gyógyszereket vagy bizonyos esetekben ne lett volna szüksége bizonyos közgyógyos egészségügyi szolgáltatás igénybevételére...

Javaslatom: keresse meg az illetékes Polgármesteri Hivatalt, ahol állapotára tekintettel minden bizonnyal méltányossági alapon megadják a közgyógyigazolványt.
« Utoljára szerkesztve: 2007. 11. 28. 12:41:37 Sze írta Supervisor » Naplózva

A legfontosabb, amit a győzelemből megtanulhatunk, hogy képesek vagyunk rá.
Végvári Attila József

Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 337


WWW
« Válasz #3 Dátum: 2007. 11. 28. 13:01:52 Sze »

Trysii - Ma - 11:46:37

Kedves Trysii, és kedves Supervisor!

Supervisor - Idézet: "Nem igazán értem. Ha nem szedsz gyógyszert, akkor miért van szükséged a közgyógy igazolványra? Vagy szedsz? Nem derült ki pontosan a számomra a panaszodból."

Én meg azt nem éretem Kedves Trysii hogy, mit nem lehet ezen érteni!

Kezdjük talán ott hogy aki magasabb összeg családi potlékot kap annak jár-e alanyi jogon a közgyogy igazolvány vagy sem!
Mert ez idáig, alanyi jogon járt annak aki magasabb összegü családi potlékot kapott. Most is kapom a magasabb össegű családi potlékot! Tudtommal ez most sem változott! Tehát elméletileg járna a közgyögy igazolvány!

Azon meg ne csodálkoz, hogy a mozgáskorlátozotságra nincs gyogyszer. De ha lenne akkor én örülnék a legg jobban, mert akkor azt jelentené hogy minden mozgáskorlátozot gyogyitható lenne! S ebben az estben én sem lennék mozgás korlátozott!
Igen mivel nincs gyogyszer, igy nem is tudok mit szedni! De mint már írtam, vagy ha mégse írtam volna le akkor most megteszem: 1993 óta egészen 2007. április 21. ig megkaptam a közgyogy igazolványt! Annak ellenére, hogy a mozgáskorátozotságra nincs gyogyszer! Azt hogy miért kaptam meg a közgyögy igazolványt 1993 és 2007. Április 21. között, arra az a válasz hogy: Alanyi jogon járt annak a közgyogy igazolvány akinek magasabb összegű családi potlékot kapott.
Hogy ez változott-e, azt nem tudom. Pont emiatt írtam ide, hogy hátha tud valaki segiteni ebben a témában.

El lehet itt vitatkozni, erről a témárol. S szivesen veszem ha valaki meg írja véleményét, ötletét, javaslatát ebben a témában. De mivel ez egy különleges téma, mely nem igazán tudom mennyire tartozik fogysztó védelemnek.


Budapest Kőbánya önkormányzata oldaláról:

- - 2007.08.06. 12:57 -

- Méltányossági alapon: VÁLTOZÁS A KÖZGYÓGYELLÁTÁS ELBÍRÁLÁSÁBAN! -

- A közgyógyellátás iránti igény benyújtásakor a korábban közzétett tájékoztatóhoz képest az alábbi változásokat kell figyelembe venni:

Méltányossági jogon igényelheti az a személy, akinek esetében a rendszeres gyógyító ellátásnak az EP által elismert térítési díja az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 20%-át (5.426 Ft) meghaladja, feltéve, hogy: -a háztartásában az együtt élő családtagok jövedelmét együttesen figyelembe véve a havi nettó jövedelem nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 150 %-át (jelenleg 40.695 Ft),
- egyedül élőként a havi nettó jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj 200 %-át (54.260 Ft).

Figyelem! A háziorvosi igazoláshoz szükséges nyomtaványt nem az önkormányzat biztosítja. Az igazoláshoz rendszeresített nyomtatványt az orvosok adják.


Én jelenleg  a szüleimmel és az öcsémmel élek, s a havi nettó jövedelmünk, figyelembe véve az össz jövedelmét a családnak ugy az egy főre jutó jovedelem több mint 54.260 Ft, jelenleg az egy főre jutó jovedelmünk 54.987 Ft! Tehát ennyit a méltányossági alapról! Igaz nem sokkal, de több a jövedelem.

Üdvözlettel: Donci77
« Utoljára szerkesztve: 2007. 11. 30. 08:59:52 P írta donci77 » Naplózva

Végvári Attila József

Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 337


WWW
« Válasz #4 Dátum: 2007. 11. 28. 13:53:31 Sze »

Ebben a témában, itt ez lesz valószinűleg az utólsó írásom.
De ötleteiteket, válszaitokat, és véleményteket, továbbra is írjátok meg.

Ez csak erre a témára vonatkozik!

Üdvözlettel: Donci77
« Utoljára szerkesztve: 2007. 11. 30. 09:01:28 P írta donci77 » Naplózva

Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5.323


« Válasz #5 Dátum: 2007. 11. 28. 22:51:06 Sze »

Mire való a közgyógy igazolvány?
Naplózva
Trysii
Aktív Fórumozó
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 10.703


Hobbifanatikus fogyasztó- szemfelnyitogató


« Válasz #6 Dátum: 2007. 11. 29. 07:43:28 Cs »

Amennyire én tudom, a legtöbb gyógyszert ingyen kapod, vagy nagyon nagy kedvezménnyel. Persze ez azokra vonatkozik, amit szedned kell pl éveken keresztül, nagy mennyiségben.
Naplózva

Csak teszem a dolgom
Supervisor
Aktív Fórumozó
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 801


« Válasz #7 Dátum: 2007. 11. 29. 08:50:00 Cs »

Három és félévtizedes egészségügyi gyakorlattal még nem láttam olyan mozgáskorlátozottat, akinek ne lenne szüksége gyógyszerre, gyógyászati segédeszközre vagy egyéb az OEP által a közgyógyellátás keretében támogatott szolgáltatásra. Rendszeresen foglalkozok súlyos mozgáskorlátozottakkal is és itt valamennyien rendelkeznek közgyógyigazolvánnyal.

Az sajnos az önkormányzatok hozzáállásán is múlik, hogy megadják-e a méltányossági alapot, na és a háziorvos is nézheti az érem másik oldalát...
Ennyit most erről, mert nem szeretnék senkit sem megbántani...
Bővebben a saját fórumonban merek írni itt:http://www.pirula.net/phpBB2/index.php
Naplózva

A legfontosabb, amit a győzelemből megtanulhatunk, hogy képesek vagyunk rá.
Csaba_20
Tudatos Fogyasztó
Aktív Fórumozó
**
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5.323


« Válasz #8 Dátum: 2007. 11. 29. 19:47:30 Cs »

Gyerekek ez nem az ingyenreklam.hu oldal! Ne keverjétek már össze a szezont a fazonnal! Az, hogy ennek a fórumnak kellően nagy a látogatottsága, még nem jelenti azt, hogy ezt kihasználva a saját oldalakat/blogokat kell reklámozni. Tessék ide megírni a véleményeteket, ha már egyszer megírjátok egy részét. Nem pedig külső linkeket iderakni, hogy "na majd itt bővebben leírom a véleményem, csak nézd meg". Legyen már bennetek annyi tisztesség és tartás, hogy nem a panaszfal népszerűségét kihasználva akartok látogatottsághoz jutni! Dühös
Naplózva
rage77
Global Moderator
Aktív Fórumozó
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 21.733


Fórum beleugató


« Válasz #9 Dátum: 2007. 12. 03. 20:49:07 H »

Bővebben a saját fórumonban merek írni itt:http://www.pirula.net/phpBB2/index.php

Ha ott mersz bővebben írni, akkor miért nem írod le ide is?
Naplózva

Supervisor
Aktív Fórumozó
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 801


« Válasz #10 Dátum: 2008. 01. 17. 19:21:55 Cs »

Bővebben a saját fórumonban merek írni itt:http://www.pirula.net/phpBB2/index.php

Ha ott mersz bővebben írni, akkor miért nem írod le ide is?

Ott én vagyok a tanácsadó-moderátor és én felelek mindenért.
Természetesen ha kell és van rá igény, akkor itt is fogok írni.
Naplózva

A legfontosabb, amit a győzelemből megtanulhatunk, hogy képesek vagyunk rá.
Supervisor
Aktív Fórumozó
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 801


« Válasz #11 Dátum: 2008. 01. 18. 11:00:33 P »

Akkor számoljuk csak ki mire is elég valójában az a havi 6.000.- HUF a mai gyógyszerárak mellett...He
Naplózva

A legfontosabb, amit a győzelemből megtanulhatunk, hogy képesek vagyunk rá.
Supervisor
Aktív Fórumozó
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 801


« Válasz #12 Dátum: 2008. 01. 19. 18:39:04 Szo »

Amennyire én tudom, a legtöbb gyógyszert ingyen kapod, vagy nagyon nagy kedvezménnyel. Persze ez azokra vonatkozik, amit szedned kell pl éveken keresztül, nagy mennyiségben.

Ez már nem így van! Havi hatezer forint az összeghatár, ami mire elég?
Naplózva

A legfontosabb, amit a győzelemből megtanulhatunk, hogy képesek vagyunk rá.
SMáté
Vendég
« Válasz #13 Dátum: 2008. 01. 20. 00:52:43 V »

Csak hogy ne értsük félre: akinek TBKEJI-je van, annak 6 ezer forint összeghatárig van ingyen a gyógyszere?
Naplózva
Supervisor
Aktív Fórumozó
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 801


« Válasz #14 Dátum: 2008. 01. 20. 11:36:50 V »

Csak hogy ne értsük félre: akinek TBKEJI-je van, annak 6 ezer forint összeghatárig van ingyen a gyógyszere?

A közgyógyra 6 ezer forint összeghatárig váltható ki havonta a gyógyszer, addig nem kell fizetni. Az ezen felüli összegeket készpénzzel kell fizetni vagy bankkártyával ha éppen azzal akarnak.
Naplózva

A legfontosabb, amit a győzelemből megtanulhatunk, hogy képesek vagyunk rá.
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines
Magyar fordítás: SMF Magyarország
Impresszum | Linkek
Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!